Filme străine în care au apărut mașini românești: Borat (2006)

scris de | sâmbătă, 27 februarie 2021, 10:37 | 14 comentarii

De fiecare dată când urmăresc un film și observ că în acesta apare o mașină fabricată în România, precum Dacia, ARO, Oltcit, ROCAR sau altele, revin pe blog cu un articol cât mai detaliat, alături de imagini din peliculă și alte informații utile. O să mă folosesc și de câteva platforme online din domeniu, precum IMCDb (link aici) și Automobile Românești (link aici).

Filmul despre care vorbim azi se numește „Borat”, o coproducție SUA, Marea Britanie și Kazakhstan, lansat în anul 2006 și regizat de Larry Charles. Scenariul este semnat de Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham și Dan Mazer. Cu o durată de o oră și 24 de minute, pelicula a avut o nominalizare la Premiile Oscar și a câștigat 20 de alte trofee.

Mai multe Dacia 1310

O parte din lungmetraj a fost filmat și în România, ocazie cu care în cadre apar și câteva mașini românești. În prima imagine se poate vedea o Dacia 1310, undeva în spatele individului. Este posibil să fie un model din anul 1985, conform informațiilor de pe IMCDb.

Continuăm cu o altă Dacia 1310, un model din anul 1988. Unii utilizatori de pe IMCDb spun că ar putea să fie și un Renault 12 datorită însemnului Turbo Sport de pe parbriz.

O altă Dacia 1310 se poate observa undeva la finalul filmului, în spatele mulțimii.

Partea bună este că nu doar autoturisme Dacia am reușit să găsesc în filmul lansat în 2006.

Un ARO 244 (sau 243)

Tot în secvențele filmate în țară la noi se poate observa și o caroserie de ARO 244. Posibil să fie și un ARO 243. A apărut într-un cadru scurt și nu îmi pot da seama exact.

Acestea sunt mașinile românești pe care am reușit să le observ în pelicula „Borat” din anul 2006. Încă nu știu despre ce lungmetraj voi vorbi în episodul al treilea din această serie, însă sper să fie la fel de ofertant. Dacă știi filme în care apar mașini românești nu ezita să îmi spui.

Toate articolele din această serie pot fi găsite aici.

Există 14 comentarii publicate:

 1. Mihai

  Foarte bun articolul. Din ce îmi vine în minte, pe repede înainte: „Seven Seconds” cu Wesley Snipes. Este filmat în București. Poate că l-ai văzut. Pe parcurs mă mai gândesc.

  1. pardauro blogger

   Mulțumesc pentru recomandare. O să vizionez și eu filmul. Dacă îți mai amintești filme te rog să completezi lista.

  1. pardauro blogger

   Da, așa e. În „The Bourne Ultimatum”, ieri l-am văzut. Zilele astea scriu despre el. Mulțumesc!

 2. Andrei

  Și în articolul anterior și în cel de aici este vorba de autoturisme Dacia, nu de Renault. Am citit blogul unui mare călător prin lume, care în Coreea de Nord a văzut o Dacia fabricată prin 1981 și care circula. Era una din puținele mașini văzute acolo. În Iran, România a exportat foarte multe autoturisme Dacia. Știu un film cu acțiunea în Africa unde apare un tip care curăță bujiile la o Dacia.

  1. pardauro blogger

   Am verificat din nou, iar mașinile care apar în articol sunt Dacia. Cele din articolul anterior nu. Am aruncat o privire peste locațiile în care s-au filmat scenele în care apar mașinile. Este vorba despre comunele Glod și Moroieni din județul Dâmbovița.

 3. Adrian

  Am mai văzut niște mașini românești într-un film foarte apreciat în SUA și foarte popular. Dar acum nu îmi mai amintesc cum se numea. Cred că era un ARO 243 care apărea într-o urmărire prin pădure. Era ceva cu militari și multe arme.

 4. Alin

  Mă amuz de fiecare dată când am drum dinspre Pucioasa spre Sinaia pe Păduchiosu și trec prin Glod (îmi amintește de film). Am mai văzut o Dacia și prin serialul „Gotham”.

  1. pardauro blogger

   Mulțumesc frumos pentru recomandare! Dar momentan caut filme în care să apară mașini românești. Ca să le caut în seriale necesită mult prea mult timp în momentul ăsta.

  2. pardauro blogger

   Aia este o Dacia 1300 din anul 1977. E aceeași imagine care se găsește și pe IMCDb. Am verificat acum. Mulțumesc din nou! O să apară într-un articol viitor.

Ce părere ai despre acest articol?