Jurnal de blog #6

scris de | luni, 23 ianuarie 2023, 19:29 | 10 comentarii

Articolele din această serie reprezintă o trecere în revistă a modificărilor aduse blogului. De fiecare dată când pun în practică mai multe actualizări o să le adun și le explic pe fiecare în parte într-un articol de acest gen. Motivul este unul simplu, și anume că țin o listă cu toate lucrurile pe care îmi propun să le schimb și păstrez o evidență a modificărilor făcute.

1. Am actualizat informațiile din paginile Contact și Despre mine, care acum au și thumbnail. Fiecare în parte. Am actualizat toate informațiile relevante în ambele pagini și am dezactivat comentariile. Am mai scris despre treaba asta și în articolul anterior din Jurnal de blog.

2. Am eliminat piesa din sidebar și de pe peste tot care afișa pagina de Facebook. Se pare că funcționa destul de greu și mereu era ultimul lucru pe care Chrome îl aștepta înainte să încarce complet o pagină sau un articol de pe blog. Ca o alternativă, am trecut în pagina de contact detaliile importante: o adresă de e-mail și un link către pagina de Facebook.

3. Am mai făcut câteva modificări în editorul de teme din WordPress. Acum se afișează totul în limba română când se face o căutare pe blog, fie că se afișează sau nu articole din trecut, când se intră pe o pagină de categorie sau de tag. Pe măsură ce găsesc lucruri pe care încă nu le-am tradus din engleză în română o să mă ocup și de ele.

4. De astăzi, pe blog vor fi afișate reclame de la Google AdSense. Am trecut totul pe automat și am lăsat sistemul să își facă treaba. Acum vreo oră începeau să se afișeze, acum deja ar trebui să funcționeze totul așa cum trebuie. Nu va fi ceva permanent, este un test pentru întreaga săptămână. Mă va ajuta la completarea unui articol care urmează să fie publicat.

Toate articolele de acest gen se găsesc aici.

Există 10 comentarii publicate:

 1. Alexje

  Salut! Prea puțin o săptămână de AdSense să tragi o concluzie. Și eu am pus AdSense de vreo trei zile. Tot pe automat, însă am dezactivat aseară o opțiune, dar se pare că nu este ceea ce voiam eu să dezactivez.

  1. pardauro blogger

   Nu știu ce să zic. Pe moment mi se pare suficient o săptămână ca să pot trage primele concluzii. Am nevoie de săptămâna asta ca să pot compara niște statistici cu alte două site-uri care rulează AdSense. Dar vedem ce și cum.

 2. Grig

  Sfat pentru AdSense: la mine cel mai mult câștig dacă folosesc doar Vignette Ads cu Wide Screen pe automat și câteva unități în articole adăugate manual, cu AdLoad aproape de minim. Sunt foarte puține click-uri așa, dar obțin o medie de CPC peste 0.5€, sau chiar peste 1€ dacă este o perioadă mai bună, majoritatea din România. Îți trebuie mai mult de o săptamână să vezi care sunt setările optime pentru blogul tău.

  1. Alexje

   Eu tocmai ce am scos Vignette pentru că este super deranjant. Mulți pot închide pagina când apare așa ceva. Este riscant din punctul meu de vedere.

  2. Grig

   Dacă îl lași cu loadul la minim nu se va afișa oricând, oricui. Nu pierzi deloc trafic din cauza lui.

  1. pardauro blogger

   Da, știu, este o problemă pe care încă nu am reușit să o rezolv. Dar este pe lista de To Do. Merci!

 3. faude

  Felicitari pentru aceasta serie de articole despre imbunatatirea blogului tau! Acestea ofera informatii utile despre modificarile pe care le-ai facut si te ajuta pe tine si pe alti cititori sa fie la curent cu noile schimbari. Este o idee excelenta si extrem de inteleapta sa tii cont de proiectele tale si sa le documentezi corespunzator. Sper ca vei avea succes si sper sa te imbogatesti cu ajutorul acestor modificari!

Ce părere ai despre acest articol?