Jurnal de blog #7

Postările din această serie de articole reprezintă o trecere în revistă a tuturor modificărilor aduse blogului. De fiecare dată când pun în practică mai multe actualizări o să le adun și o să le explic pe fiecare în parte într-un articol de acest gen. Motivul este unul simplu, și anume că astfel pot să țin o listă cu toate lucrurile pe care îmi propun să le schimb și păstrez o evidență a modificărilor făcute blogului.

1. Am schimbat tema WordPress pentru acest blog. Mulți ani de zile, de când am trecut de la Blogger la WordPress, am folosit designul SimpleFolio, urmat de Iconic One Pro, un design folosit până astăzi. După lungi căutări, am descoperit tema celor de la Creative Themes, denumită Blocksy. Și da, este exact ceea ce am eu nevoie. Un design minimalistic, curat, simplu și cu un aspect plăcut. Pentru mine este pur și simplu perfectă. Mai am de făcut unele modificări și customizări, însă o să le fac și pe acestea cât de repede.

2. Am actualizat pagina despre mine. Știți voi, pagina în care am scris câteva cuvinte despre mine și despre acest blog. Ultima actualizare a paginii a fost făcută pe când aveam 24 de ani, iar acum mă apropii cu pași repezi de 28 de ani. Am mai șters câteva informații de acolo, am mai adăugat altele noi și tot așa.

3. Am renunțat la pluginul Scroll Back to Top, care te ajută să ajungi la începutul paginii când ești undeva pe la mijloc sau la final de pagină, fără să mai fie necesar să folosești rotița de la mouse. Pluginul pe care l-am folosit ani de zile a fost creat de Joe Sexton și îl recomand în continuare. Am renunțat la el dintr-o rațiune destul de simplă, și anume că designul Blocksy are încorporată o astfel de funcționalitate.

4. Am adăugat o nouă funcționalitate, și anume rubrica Trending Now. Știți voi, un modul care îți arată în timp real care sunt cele mai accesate și mai comentate articole de pe blog dintr-o anumită perioadă de timp. Nu a fost nevoie să instalez un plugin pentru treaba asta pentru că Blocksy a avut și aici o soluție destul de simplă. Puteți vedea secțiunea Trending Now pe orice pagină de pe blog, în partea de jos a site-ului.

Toate articolele de acest gen se găsesc aici.

2 comentarii

    • La ce te referi mai exact? Nu îmi dau seama exact ce vrei să spui și nici nu știu cum aș putea să îmbunătățesc secțiunea de comentarii fără un răspuns mai exact.

Ce părere ai despre acest articol?