Ce îmi doresc de ziua mea

scris de | marți, 24 aprilie 2012, 00:02 | 23 comentarii

Sincer, vă mărturisesc, ori de câte ori se apropie 25 aprilie, care se întâmplă să fie şi ziua mea de naştere, mă apucă un puternic gând de întristare. Nu este normal. Nu este întâlnit la mulţi oameni. Ştiu; înţeleg. Însă aceasta doar pentru că ceilalţi nu pricep ce se întâmplă cu adevărat atunci când îşi serbează ziua în care au ajuns pe lume. Pur şi simplu nu înţeleg cum te poţi bucura atunci când ştii că tocmai ţi-ai mai tăiat un an din lista vieţii? Culmea e faptul că organizezi şi o petrecere, oferi mâncare şi băutură gratis, te distrezi, toţi îţi urează clasicul la mulţi ani, cu toate că acei mulţi ani tocmai ce se uşuraseră de încă unul.

Lăsând, însă, filozofia la o parte şi eliberând spiritul conspiraţionist ce îmi zace în suflet, vă ofer cu lux de amănunte lista propriilor dorinţe:

1. una bucată costum complet de ciclism, precum acestea (nu fiţi atât de nesimţiţi încât să mă întrebaţi dacă am bicicletă demnă de aşa ceva. Am; chiar am … şi o folosesc!);
2. reabilitarea pasajului de cale ferată (Vatra Dornei) de lângă Unicarm; nu de alta, dar mă cam zdruncină atunci când trece microbuzul de navetă pe acolo;
3. renovarea faţadelor clădirilor din centrul oraşului (măcar); trăim într-o staţiune turistică, what the hell;
4. ecologizarea Parcului Municipal; ca şi în cazul punctului 2, o cer nu pentru dorneni, ci pentru mine. Se apropie zilele cu soare şi tare mult îmi surâde ideea de a mă plimba, alături de prieteni, în linişte, fără să fiu scârbit de resturile alimentare/deşeurile aruncate la margine de trotuar;
5. scoaterea camerelor de filmat din clasele de liceu; vreau să mă simt în largul meu în timpul petrecut acolo, nu să ştiu că îmi este urmărită fiecare mişcare. Liceul se aseamănă din ce în ce mai mult cu o şcoală de corecţie, în ultimul timp; plus că nici sistemul de predare nu mă prea mai încântă;

Acestea sunt doar câteva dintre zecile astfel de dorinţe/necesităţi benefice oraşului şi implicit mie, ca locuitor, dar şi ca persoană. Spuneam acum ceva timp faptul că dacă primăria va găsi soluţii pentru cel puţin una dintre problemele oraşului discutate pe blog şi, bineînţeles, le va pune şi în aplicare, nu voi face altceva decât să îmi iau chitara şi să mă aşez la uşa domnului edil; promit că voi cânta „Crai nou”. Până una alta, îmi accept şi aştept soarta!

Există 23 comentarii publicate la acest articol:

 1. Ana

  Canta-i mai bine „Ploaia care va veni”, ca altfel :-j Oricum, iti doresc si eu „La multi ani!” si sa ti se implineasca dorintele… De asemenea, trebuie sa iti spun ca nu esti singurul care se simte astfel! Eu plang tot timpul de ziua mea si ai mei tot timpul ma intreaba de ce… Ai dat tu raspunsul! :D

  1. Ciprian Pardău blogger

   Imi convine si acel cantec; cred ca ar merge chiar mai bine decat ceea ce propusesem eu! De asemenea, iti multumesc pentru urare. Apreciez sincer; si cat de frumos este faptul ca urarea vine din partea unui cititor! Raspunsul este valabil, inca! :)

 2. Andrei

  Salut Ciprian !
  Cât mai multe proiecte intelectuale realizate , mult mult optimism şi privirea îndreptată spre valorile culturale ! Să trăieşti mulţi ani şi să le împlineşti în folosul intelectual şi educativ a căt mai multor oameni !

  La Mulţi Ani !

  1. Ciprian Pardău blogger

   Un sincer MULTUMESC, Andrei. Apreciez enorm urarea! Trebuie sa vorbim la telefon sa afli ce cadou mi-au facut baietii de la redactia Monitorului ;)

 3. Florin Morosan

  Acum o lună a fost și ziua mea. Sincer, nu m-am prea bucurat de faptul că mai adaug încă un an, de fapt îl tai din anii ce îmi sunt hărăziți a trăi pe acest pământ. Îmbătrânesc, mâine poimâine strigă după mine: Moșule … :)
  Măi, ce pot să-ți zic: îți doresc să îți fie îndeplinite cât mai multe din dorințe.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Mosule, multumesc mult pentru urari. Cu toate ca stim circumstantele acestei zile, nu pot decat sa ma bucur la urarea ta. Apreciez. Multumesc!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Ce interpretare impecabila au reusit baietii acestia doi. Superb; avand in vedere ca stiu si melodia originala! ;) Multumesc!

 4. Corina

  LA MULTI ANI, sa-ti mearga toate din plin, sa fii sanatos si norocos. Sa ai parte de toate dorintele enumerate; si, de ce nu, chiar ceva in plus.
  PS. Punctul 5 mi-l doresc si eu. Dar am noroc, la anul scap de ele. Daca n-am noroc, dau peste altele.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Corina, multumesc mult. Apreciez enorm! Punctul 5 este prioritatea meal insa, dupa cum merg lucrurile, mai am de asteptat.

  2. Corina

   Prioritate? Nu exagera. Dar nu-ti fa sperante, evoluam spre introducerea camerelor video peste tot – sunt in magazine, banci, scoli, institutii publice, pe strazi; probabil ca urmeaza gradinitele, cica pentru protectia copilului. Patronii le vor introduce pentru a verifica faptul ca angajatii lor lucreaza corespunzator… Incotro ne indreptam…. mi-e frica sa ma gandesc.

  3. Ciprian Pardău blogger

   Raspunsul este simplu; se doreste controlarea populatiei. Unicul raspuns. Si nu cred ca exageram :) chiar vreau sa dispara acele camere! :)

 5. Stefania

  Cu intarziere, Ciprian, iti spun si eu La multi ani! binecuvantati cu sanatate, fericire, impliniri pe toate planurile si multe bucurii!

  O seara frumoasa iti doresc Ciprian! :)

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.