Cum am dat play-off-ul din mână pe liga de pe gard

scris de | joi, 9 august 2012, 12:12 | 11 comentarii

Meciul dintre Vaslui şi Fenerbahce, disputat pe arena din Piatra Neamţ, l-am văzut de la cap la coadă aseară, însă am adormit imediat după şi nu am mai apucat să scriu pe subiect. Nu-i bai, revin acum, cu toate că-mi asum riscul ca materialul să nu mai fie prea valabil.

Primele cinci minute ale meciului, văzute din fotoliu, au fost oarecum dezamăgitoare; moldovenii au ieşit o singură dată din terenul propriu, iar posesia a revenit turcilor aproape în totalitate. Minutele astea, cu toate că înaintea fluierului de început eram mai mult decât entuziasmat, m-au făcut să-mi regândesc strategia de abordare a unui asemenea meci, cu o asemenea miză. Aşa că m-am mutat pe pat; într-o altă cameră. Nu pot spune că nu m-a făcut să zâmbesc faptul că, în minutul şapte, noi eram foarte aproape de poarta turcilor; totuşi, visele de calificare mi-au fost spulberate după ce, folosind o ofensivă hotărâtă, Fenerbahce s-a apropiat periculos de zona lui Coman, iar dintr-o centrare, care prin televizor se vedea a fi nu foarte reuşită, s-a marcat primul gol al partidei.

O reacţie de mare echipă a venit din partea vasluienilor, care în nici trei minute după golul turcilor, au reuşit să îşi creeze două ocazii foarte bune, dintre care una s-a transformat în gol. La faza asta, tot respectul merge către Marius Niculae şi cel ce i-a pus mingea pe picior (încă-mi scapă numele lui). Însă cu toate că am reuşit să marcăm golul egalizator, partida s-a întors acolo de unde a plecat. Irelevant, am revenit în fotoliu.

Primul sfert de oră a fost cam singura parte din meci care mi-a plăcut. Am mai putea adăuga şi momentul în care meciul se putea îndrepta înspre calificarea moldovenilor, însă atitudinea cu care N’Doye s-a îndreptat spre lovitura de penalty a fost total dezamăgitoare. Nu degeaba era supărat Porumboiu la finalul meciului:

Sunt dezamăgit de jucătorii cu experienţă, mai ales de N’Doye! Cum să mergi la un astfel de penalty ca la nuntă? De Antal nu mai vorbesc!!

Restul partidei a fost practic mastercard. Vasluienii au jucat frumos, cât de cât hotărâţi, însă turcii şi-au luat inima-n dinţi şi-au atatcat cât i-au ţinut picioarele. Un scor de 1-4 pentru Fenerbahce este mai mult decât mulţumitor pentru ei, având în vedere atitudinea cu care au tratat partida de la Piatra Neamţ. Ei se duc mai departe, iar noi revenim în Liga I unde, în loc să jucăm pe mari arene ale Europei, întâlnim pe Pandurii în etapa a IV-a.

Sincer să fiu, sunt chiar dezamăgit de rezultat. Având în vedere statutul lui Porumboiu, dacă Vasluiul mergea în play-off, poate nu mai scumpea şi el pâinea…

# credite foto: Gabriel Tănasă (Gazeta Sporturilor)

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian blogger

   Incerc cat de cat sa gandesc pozitiv; mi-am dat seama ca atunci cand ma iau de toate lucrurile negative, mi se umplu gandurile cu tampenii. Si nu are rost.

 1. Vladimir

  Si sincer-sincer, chiar te-a surprins? Nu intreb daca sperai, ca altfel nu deschideai TV-ul. Dar cred cu tarie ca aveai asa, macar o senzatie premonitorie a rezultatului final :).

  1. Ciprian blogger

   Inca de la inceputul meciului ma gandeam vag la un rezultat favorabil turcilor, insa totusi as fi fost in stare sa dau bere gratis daca obtineam un rezultat bun, iar vasluiul mergea in play-off.

   Ce sa-i facem. Macar merge CFR-ul si Steaua.
   PS: Ai vazut meciul?

 2. Vladimir

  Nu, n-am cum cu usurinta. Ce meciuri transmit astia pe aici sunt doar cele ale echipelor foarte mari (sau care au legatura cu ei). Daca as putea, da, m-as uita categoric! Eu am tinut multa vreme cu Nationala Romaniei si cu echipele de club romanesti (cu Steaua mai ales, sotia mea e Stelista pe motiv de cartier unde a locuit) cand nu facea mare branza Rusia si echipa mea preferata de club (Spartak Moscova). Acum situatia s-a cam schimbat. Incepem si noi sa miscam (cate o data :P). Dar, cu exceptia cazului in care joaca cu Rusia, tin cu Romania cu trup si suflet. Mi-a parut grozav de rau sa aflu de rezultat. Dar ma asteptam (asta nu inseamna ca nu speram..).

  1. Ciprian blogger

   Sincer, si eu ma asteptam. Pana la urma am jucat cu Fenerbahce, nu cu o oarecare echipa europeana.
   Iti dai seama ce nebunie ar fi fost sa fie eliminati turcii din Europa League? Petreceri peste tot in Romania. Dar na…

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!