Vaccinul obligatoriu este într-adevăr obligatoriu?

scris de | marți, 30 octombrie 2012, 23:14 | 8 comentarii

Astăzi a fost pentru a treia oară într-o perioadă de maxim cinci zile când medicul responsabil de vaccinarea elevilor din liceu ne-a vizitat clasa. Nimic neobişnuit. M-a deranjat însă că de fiecare dată a încercat să ne convingă de faptul că vaccinul dT (împotriva difteriei şi tetanosului) este un lucru bun şi ajută corpul în nu ştiu ce momente.

Iar ca să fiu sincer, personal, mă deranjează! Nu vreau să fiu convins că vaccinul ăsta este bun şi că obligativitatea lui nu este una trasă de păr, ci vreau să mi se arate la ce este bun. Dacă tot ar fi să accept să îmi fie introduse substanţe dubioase în corp, măcar să ştiu că mă ajută cu ceva. Nu că se face doar pentru a-şi ponta doctorul fişa de salariu.

În fine; ideea e că foarte puţini părinţi ai colegilor mei de clasă şi-au dat acordul pentru facerea acestuia. La fel au făcut şi ai mei. Sincer mă cam doare-n cot de faptul că e obligatoriu atât timp cât îl pot refuza pe motiv de răceală. Şi-n plus, îmi place şi ideea teoriei conspiraţiei din toată zarva asta!

Ce-or să facă? O să mă caute după zilnic doar pentru că n-am făcut o amărâtă de injecţie?

Există 8 comentarii publicate la acest articol:

 1. hm

  lasă teoria conspiraţiei. Caută singur informaţii despre reacţiile adverse (pe site-ul Auorităţii Europene a Medicamentelor, pe site-ul producătorului şamd)
  Prospectul şi Rezumatul Caracteristicilor Produsului sînt publice şi uşor de aflat.

  Ideea e că vaccinările sunt incluse în campanii susţinute de stat, că includerea unui anume vaccin in schemele de vaccinare e un lucru mai serios decît eşti tentat să crezi.

  Medicamentele sînt în cea mai mare parte a timpului SIGURE. Problemele apar, în genere, la administrarea inadecvată.

  cîteva idei mai vechi, aici:
  http://simplydaddy.simplybucharest.ro/simplydaddy/?p=268

  1. Ciprian blogger

   Ideea nu e ca iau in serios teoria conspiratiei, cu toate ca mi se pare plauzibila. Doar ca nu vad a fi normal sa fiu convins de utilitatea unui vaccin, in loc sa mi se arate ce contine, ce face si la ce-i bun.

   Referitor la articolul scris de tine pe SimplyDaddy, daca o tara are anumite comisii de verificare a unui nou medicament ce doreste a intra pe piata acelei tari, asta nu inseamna ca este si verificat asa cum scrie-n carte. Rezultatele se pot plati usor, iar in astfel de situatii, sumele nu sunt niciodata mici.

  1. Ciprian blogger

   Cred ca am intrat si eu pe pagina asta in cautarea mea pe google. Vezi? Inca un motiv pentru care nu imi fac vaccin! :) Mai bine asa!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.