Impresii după etapa a doua a Turului Sibiului (ziua 3)

scris de | vineri, 6 iulie 2012, 21:08 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Din tot ceea ce s-a văzut, această etapă a doua a reuşit să ridice întreaga competiţie la un alt nivel, vorbind la cel mai serios mod cu putinţă! Doar dacă luăm la bani mărunţi traseul putem sublinia faptul că organizatorii au dorit să ofere ceva nou şi spectaculos probei de contratimp pe echipe! Facem aici referire la căţărarea de la Cisnădioara, unde rutierii au fost obligaţi să urce la o altitudine de 601 metri, astfel încât situaţia să ia o întorsătură, poate prea mult spus, dramatică!

Din cauza acestei căţărări, majoritatea cicliştilor au fost nevoiţi să aleagă biciclete normale, ignorându-le pe cele special concepute pentru proba de contratimp, alegere ce, într-un final, s-a dovedit a fi una inteligentă! Având în vedere şi mediul răcoros în care s-a desfăşurat etapa, stropii de ploaie fiind şi ei nelipsiţi, putem spune că ceea ce am văzut astăzi a fost o probă grea, în adevăratul sens al cuvântului. Haideţi să vedem şi profilul acestei curse de 10,2 kilometri:

O evoluţie, fără exagerare, absolut extraordinară, aparţine polonezilor de la Tc Chrobry Felt Glogow, care au reuşit să îşi menţină echipa întreagă pe întreg traseul şi să dezvolte un mers foarte bun. Tehnica de care au dat dovadă merită aplauze şi, respectiv, felicitările mele! Nici românii de la CS Otopeni nu au fost mai prejos; asemeni polonezilor anterior menţionaţi, şi aceştia au reuşit să menţină o echipă omogenă, cu un mers bun, grupat, astfel reuşind să dezvolte o viteză medie de aproximativ 43 kilometri pe oră şi un timp de circa 14 minute.

Echipa continentală a României, Tuşnad Cycling Team, a reuşit, de asemenea, una dintre cele mai bune parcurgeri ale traseului. Au avut, din punctul meu de vedere, ce-a mai tehnică echipă, astfel reuşind să atace finish-ul asemeni unei ghiulele. După acel sprint au ocupat locul al doilea!

La finalul etapei de astăzi, Victor De La Parte, câştigătorul primei etape, a reuşit să îşi păstreze tricoul galben. Bineînţeles, pentru acest lucru datorează mulţumiri echipei sale, Sp Tableware, ocupantă a locului doi în această etapă a doua! O performanţă foarte puţin aşteptată chiar şi din spusele lui De La Parte; acesta postând, înaintea cursei, pe twitter, faptul că nu are încredere în forţele sale, astfel încât să îşi poată păstra tricoul câştigat în ziua precedentă:

Clasamentul zilei se prezintă în felul următor (locul I -> locul III): ucrainienii de la Kolss, grecii de la Sp Tableware şi românii de la Tuşnad Cycling Team.

** Prima zi în care comentatorii sportivi au reuşit să mă impresioneze intr-un mod placut!
** Dezamăgit de prestaţia mass-mediei româneşti vis-a-vis de acest Tur al Sibiului. Foarte puţine articole scrise în presa de specialitate şi în blogosfera sportivă şi în cea în care nu se merge pe nişă!

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!