Începe Turul Ciclist al Sibiului – superb sau ce?

scris de | miercuri, 4 iulie 2012, 18:25 | 6 comentarii

Că sunt un mare amator de ciclism cred că aţi aflat de ceva timp! Am scris pe subiect cred că mai mult de zece articole, după cum se poate vedea în categoria dedicată: aici. Fac antrenament aproape în fiecare seară şi parcurg ture lungi, unele chiar şi de 140 kilometri, în weekend-uri sau în zile de sărbătoare. O sumedenie de alte detalii puteţi citi, însă, în articolele din trecut. Le găsiţi uşor în linkul ataşat puţin mai sus, sau printr-o scurtă căutare pe blog.

Nu ştiu voi, însă, este chiar relaxant şi util, pentru cei interesaţi, să urmărească marile tururi de ciclism. Poţi vedea live cum se abordează un viraj, cum se face o căţărare, cum trebuie să stai pe o coborâre, cum se face un sprint, etc. Chiar util! Am văzut Turul Italiei aproape în întregime anul acesta (am ratat trei etape), urmăresc cu interes Turul Franţei (ajuns la etapa a patra), iar mai nou, aştept cu „incredibilă admiraţie” Turul Sibiului (aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie).

Ca să nu-i coc pe cei veniţi din căutarea google, Turul Sibiului va începe astăzi, 4 iulie, de la ora 19:45, şi va fi transmis pe DigiSport 1. Cu toate că logic ar fi fost să fie transmis live pe TVR.

Spectacolul începe astăzi cu un contratimp individual, practic etapa 0, pe o lungime de 2,4 kilometri, în centrul Sibiului (Piaţa Mică, Arhivelor, Tipografilor, Ilarian Papiu, Cetăţii, Nicolae Bălcescu, Piaţa Mare, Mitropoliei, Poştei, Centumvirilor, Odobescu Al., Piaţa Huet, Piaţa Mare). Am ataşat harta traseului la finalul articolului.

Etapa 1 (ziua a doua), va avea loc pe un traseu de 184 kilometri, cu plecarea din Sibiu, continuare spre Agnita, Cincu, Avrig, Cisnădie, şi cu finish-ul la Păltiniş. Se transmite live pe DigiSport 1 de la ora 18:00. Ce va fi interesant în această etapă este căţărarea către Păltiniş. Aveţi un profil cu diferenţa de nivel dintre start şi finish; informativ:

Etapa 2 (ziua a treia) va găzdui un nou contratimp, însă de această dată pe echipe, pe un traseu lung de 10,2 kilometri, cu plecarea din Cisnădie şi cu finish-ul în Sibiu. Şi în această etapă vom avea parte de o căţărare cu o diferenţă de nivel de 106 metri. DigiSport 1 transmite începând cu ora 19:15. Harta traseului este ataşată la finalul articolului.

Etapa 3 (ziua a patra) ne va încânta cu un traseu de 90,2 kilometri, între Sibiu şi Bâlea Lac. Cu siguranţă, va fi cea mai grea etapă, având în vedere căţărarea pe Transfăgărăşan şi un sprint la ieşire din Cisnădioara. DigiSport 1 va transmite şi de această dată cursa, începând cu ora 22:30 (non-live). Harta e jos; poftiţi şi profilul etapei:

Odată cu etapa 4 (ziua a cincea) vom avea ocazia de a vedea şi cel mai solicitant traseu al întregului tur. Vorbim despre Sibiu, Jina, Şugag, Câlnic, Sălişte, Sibiu (Piaţa Mare), cu un total de 146 kilometri. Cicliştii vor avea parte de patru mari căţărări, cu pante cuprinse între 7,5% şi 11,3% grade. Etapa va fi transmisă pe DigiSport 1, începând cu ora 20:45; harta traseului o găsiţi în josul paginii. Poftiţi şi profilul turei:

Mă aştept ca telespectatorii să aibe parte de spectacol, nu de ture parcurse la sigur, pentru ca fiecare rutier să iasă în câştig! Dinamismul este tot ceea ce voi aştepta de la acest Tur al Sibiului. Voi reveni, însă, cu detalii după fiecare etapă parcursă!

Poftiţi şi hărţile promise:

PS: Sponsorul oficial ce se va ocupa de apa plată este cel la care mă şi aşteptam: Dorna Apemin.

Există 6 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Nu te poti hotari in privinta modelului? Cat de greu sa fie? Eu intotdeauna voi alege o cursiera! :) Asta am si acum!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Merge; nu este nici o problema! Toate comentariile intra in moderare, tocmai de asta nu arata nici un mesaj! :)

  2. 50bani

   stiu… dar deobicei imi arata textul scris, langa care aparea un mesaj care spunea ca e la rand pentru moderare… E ceva ciudat de cand am setat Gravatar…
   Cat despre bicicleta… s-a dovedit a fi o investitie un pic mai mare decat ma asteptam eu initial.

  3. Ciprian Pardău blogger

   Oricum, e bine ca nu s-a ratacit comentariul tau! E inca aici! :)

   Legat de bicicleta? La ce te referi cand vorbesti de investitie?

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.