Turul României la ciclism – anul 2012

scris de | sâmbătă, 19 mai 2012, 15:28 | 17 comentarii

Încă de când a început Turul Italiei (Giro), am aşteptat, cu ardoare, momentul în care, Federaţia Română de Ciclism, a scos la suprafaţă traseul turului din acest an. Până la Târgu Mureş se va merge exact ca în 2011, pentru ca mai apoi să înceapă spectacolul; se va trece prin Râmnicu Vâlcea, Agnita, peste Pasul Urdele, Salonta, urmând ca finalul să aibe loc în Marghita.

Surpriza cea mare este reprezentată de faptul că cele mai cunoscute oraşe ale ţării au fost eliminate de pe harta turului; Sibiul, Braşovul, Timişoara şi Bucureştiul vor privi spectacolul din faţa televizoarelor. Cât de frumos ar fi fost ca, asemeni celorlalte tururi europene, evenimentul să se sfârşească în capitală! Nu s-a vrut, însă! Cel puţin, vor şti şi românii de Marghita pentru o săptămână, zic! Mai jos, harta oficială a turului:

Vestea bună mi-a fost adusă, însă, de Dragoş; bloggerul oficial, de anul trecut, al turului. ISD Continental Team v-a participa cu cea de-a doua echipă (prima este în Giro) la toate cele trei mari curse de la noi: Turul României, Turul Sibiului şi Turul Ţinutului Secuiesc. Via twitter:

Din păcate, căci a făcut treabă bună anul trecut ca blogger oficial, Dragoş nu va putea participa. Este prins cu alte treburi, conform celor spuse pe blogul său. Având în vedere rezultatele promiţătoare din 2011, Blogal Initiative, în parteneriat cu Chinezu şi Federaţia Română de Ciclism, organizează o campanie prin care îşi propune să trimită un nou blogger pe teren. Acesta va avea parte de transport, masă, cazare, toate asigurate gratis, plus unul dintre cele mai bune locuri de observaţie din caravană! În schimb, acesta va trebui să scrie cât mai detaliat şi să aibe un aparat foto. Detalii în linkuri.

Există 17 comentarii publicate la acest articol:

 1. Dragos Irimia

  Cred că s-a vrut un final în Bucureşti. Însă totul se învârte în jurul banilor, depinde şi de voinţa autorităţilor locale, de disponibilitatea cazărilor etc. Sibiul are turul propriu, prin Braşov am trecut anul trecut cu maşina – turul nu a putut porni din oraş, am plecat de la Zărneşti parcă.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Anul trecut, Turul Romaniei a trecut prin Vatra Dornei. Normal ca am participat! Am scris atunci despre eveniment, insa pe vechiul blog, acum sters :) Anul acesta poate voi face deplasarea la Suceava pentru o relatare live ;)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Sa ma scuzi, insa nici pasionatul de ciclism din mine nu stie :( Sa vad daca gasesc notat undeva..

  1. anca2012

   gata am aflat ms mult oricum.( pe 4.06 la ora 13.din fata Palatului Culturi)

  2. Ciprian Pardău blogger

   Super! :) Multumesc si eu pentru informatii si scuze de faptul ca nu am putut fi eu cel ce vine cu ajutorul :(

 2. Beniamin

  Anul acesta cred ca este pentru prima oara cand in Mica Bucla organizatorii au introdus o etapa de catarare mai serioasa Transalpina,care rivalizeaza cu marile catarari din Italia si Franta,bineinteles ca o etapa de felul acesta va pune in valoare sportivii adevarati ;sunt foarte bucuros pentru faptul ca am oportunitatea sa vad aceasta etapa probabil pentru ca sunt din judetul Gorj.

 3. Adrian

  Din Galati cand se va pleca si daca se stie exact itinerariul (strazile respective). Exista o harta pe site-ul ofical, dar neclara din pacate.

 4. Radu

  Știi ce văd eu în campania asta? O ocazie de a scăpa de munca de jos. Frate, cum să facem noi să ținem lumea la curent dar fără să muncim? Punem pe altul să scrie pentru noi și nici nu-l plătim. Zicem că-i un concurs, folosim psihologia inversă și vor veni ei să ne caute și să dorească să câștige. Ce câștigă organizatorii: un angajat temporar care relatează totul la zi. (felicitări bloggerului oficial de anul acesta că face o treabă bună)

  ce câștigă bloggerul? e plimbat de colo – colo într-o mașină a presei.Locul cel mai bun din caravană?? Păi în prima zi nici nu a zărit bicicliștii decât la început și la final (scrie el pe blog) Locul cel mai bun nu e undeva la mașina din fața convoiului? să vezi tot ce se întâmplă. Da, cazare și masă.. măcar atât. Frate, la chestia aia cu Japan Play, măcar bloggerul a primit o cameră foto, aici nu primește nimic.

  Singurul lucru pe care îl câștigă e traficul pe blog, și asta mai ales datorită faptului că scrie bilingv (decizie proprie) și deci e căutat de toți participanții (că cei mai mulți sunt străini din câte am observat)

  În fine, cam asta am văzut eu până acum: n-avem timp să facem articole și poze, chemăm un blogger să muncească gratis… Șmecher!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Am citit si eu pe blogul „oficial” al turului 2012 faza cu cel mai bun loc din caravana! Ce-i drept ai si tu dreptatea ta, insa exista si un castig in toata treaba asta! Mergi pe gratis la un concurs de o asemenea amploare avand ocazia de a obtine un trafic maricel pe blog. Mai ales daca este scris si in limba engleza! ;)

  2. Radu

   Ăsta e meritul lui, e efortul lui.. e modul lui de a face blogging. Bravo lui!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.