Trei lucruri pe care vreau să le spun despre serviciile de curierat

1. Luni am cumpărat de la un colecționar arădean o carte poștală cu Ateneul Român, lipită pe o bucată de scândură subțire. Având în vedere că a costat doar 20 de lei am ales să primesc coletul prin Poșta Română, cu plata ramburs, evitând pe cât posibil firmele de curierat din cauza tarifelor de transport. Marți dimineață a fost pus coletul la poștă și vineri a ajuns la destinație. Se pare că și Poșta Română se poate mișca ceva mai repede.

2. Săptămâna trecută s-a stricat cablul de date de la iPhone. Cum treaba era urgentă, am comandat un alt cablul de pe GSM Contact. În pagina de produs scria că livrarea se face în cel mult 48 de ore cu FAN Courier, de la Constanța. Doar că pachetul a ajuns în cinci zile.

3. Pe 6 martie am comandat de pe DealeXtreme o baterie externă pentru iPhone, de 5.600 mAh, cu 38 de dolari și transport gratuit din Singapore. Pe 9 martie comanda și plata prin PayPal au fost confirmate. Apoi am primit un e-mail prin care mă anunțau că au trimis coletul. Pe site se promite livrarea în două săptămâni. Doar că nici până azi nu a ajuns.

9 comentarii

  1. Eu am așteptat niște haine de pe un site din Marea Britanie două luni. În cele din urmă mi-au returnat banii.

  2. Eu mi-am comandat niște ghete de fotbal care trebuiau să ajungă în patru zile. Doar că au ajuns în Qatar, iar cele patru zile s-au transformat în 12.

  3. De obicei durează trei săptămâni, până la o lună, indiferent de ce zic pe site. Eu comandam de pe FocalPrice și au fost cazuri în care coletul a sosit în zece zile și cazuri în care a ajuns în patru săptămâni. Este distanță mare, se așteaptă să se umple un container, diferite motive.

    • Nu este vorba că mă grăbesc sau ceva. Doar că este cumva să declari că ajunge în două săptămâni când de fapt durează o lună.

  4. Am avut și eu o surpriză neplăcută cu Poșta Română. Am comandat tot de pe DX câteva MP3-uri. Valoarea a fost fix 10 euro. Comanda a fost trimisă de DX și trebuia să aștept două săptămâni. De la Oficiul Poștal din orașul apropiat trebuia să ridic pachetul pentru că cel din localitatea mea a pierdut mandatul poștal și nu s-a gândit că aștept să ajungă. După două luni am primit un mandat și trebuia să plătesc taxa de magazie. Problema a fost rezolvată și angajata a fost concediată. Sunt mari probleme cu Poșta Română în întreaga țară. Uneori mai aleg transportul prin firme de curierat. Sunt mulțumit de unele.

Ce părere ai despre acest articol?