Taximetristul de contrasens, cu 120 de kilometri pe oră și multe apeluri pe cursă

scris de | marți, 7 iulie 2015, 01:21 | 3 comentarii

Azi noapte am avut nevoie de o cursă în afara orașului și am chemat un taxi, cum mașini cu orar fix nu erau. În telefon am patru numere de taximetriști. Primul pe care l-am sunat nu lucra, iar al doilea nu a vrut să facă traseul, dar s-a oferit să îmi trimită un coleg după ce dă un anunț prin stație, dar am zis pas.

Am sunat la al treilea număr, al unui taximetrist individual, adică unul care nu face parte din nicio firmă de taxi mai cunoscută. Pe al patrulea nu l-am deranjat pentru că îl știu și, de obicei, cere cu 10 lei mai mult decât face cursa. Așa că am ales taximetristul ăsta. Am dat detaliile și a zis că pleacă în două minute din oraș, ceea ce mă gândesc că a și făcut având în vedere că a ajuns în 12 minute, în condițiile în care avea de făcut 15 kilometri până la mine.

Mă așteaptă în fața casei, cu faza lungă care bate spre curte. Zic că e bine, poate că se gândește că nu am lumină afară și mă ajută să ajung în siguranță la mașină. Urc, mă întreabă din nou unde mergem și pornim. Iar apoi nu a mai vorbit cu mine. Ceea ce este de apreciat. Dacă este un lucru pe care aș vrea să nu îl mai facă taximetriștii este să nu mai vorbească cu mine. Am chemat un taxi, nu un psiholog plătit cu doi lei per kilometru. Doar că în următoarele minute m-a făcut să regret că nu m-a luat la vorbă.

Nici telefonul directorului de la Uber nu cred că sună așa cum suna cel al taximetristului.

Cred că a răspuns la șapte sau opt apeluri. Dacă erau doar clienți atunci este bine, că omul trebuie să și trăiască. Doar că nu au fost. Iar printre toate convorbirile pe care le avea, taximetristul avea și un stil interesant de a conduce. Depășea, dar nu mai revenea pe banda din dreapta. Era noapte, circulație nicăieri, dar totuși. Cred că ăia care participă la Le Mans fac mai multe reveniri în bandă decât făcea el.

La un moment dat aveam în față un A6 cu numere de Olanda. Țeavă pe lângă el, cu 120 de kilometri pe o coborâre. Am ajuns la destinație în 8 minute, în condițiile în care o cursă de 15 kilometri durează cam 15-16 minute. A fost amuzant că și-a cerut scuze pentru că a ajuns mai repede decât trebuia. Dacă era șofer Uber cred că îi dădeam patru stele pentru perseverență și una pentru liniște în mașină. Dar cum nu e, lumea o să îl sune în continuare și o să meargă cu el fără să fie cineva destul de îndrăzneț să îi spună să circule mai încet.

Există 3 comentarii publicate:

  1. Laurențiu

    Era de așteptat. Tu stai undeva prin Bucovina, dacă nu greșesc, și era ceva normal pentru taximetrist să meargă cu viteza aia. Cât despre telefoane, nu este ceva nou, altfel nu au cum lua oameni.

Ce părere ai despre acest articol?