Statistici lunare de trafic ale blogului #3

Iată că a mai trecut o lună, ceea ce înseamnă că a venit momentul să public încă o parte din această serie de articole, în care vorbesc despre traficul pe care îl înregistrează blogul. Față de data trecută, când am publicat, în urmă cu mai bine de un an, o parte din această serie, blogul se află într-o continuă scădere, motivul principal fiind nepublicarea unor articole noi.

Cu ajutorul Monster Insights Analytics, un plugin care nu face decât să preia informațiile din Google Analytics și să le afișeze în panoul de bord din WordPress, am aruncat o privire peste statisticile din ultimele 30 de zile, pe care aș dori să le detaliez puțin în cele ce urmează.

Așa arată graficul pentru vizitatorii unici care au ajuns pe acest blog între 8 aprilie și 7 mai. Recordul de trafic a fost atins pe 13 aprilie și reprezintă un vârf de 12 unici în 24 de ore. În această lună un total de 141 de vizitatori unici au ajuns pe blog (cu o scădere de 8% față de luna precedentă) care au dus la 183 de afișări (o scădere de 21%).

Tot din Monster Insights văd că durata medie a vizitelor pe blog este de 21 de secunde (o scădere de 78%), iar rata de respingere a ajuns la 83,69% (o scădere de 12%).

Cei mai mulți vizitatori au venit din România (102), SUA (16), Germania (4) și UK (2).

Iată și o listă a celor mai citite cinci articole de pe blog în ultima lună:

1. Branding de marcă comercială: Fineti sau Finetti?
2. Mersul trenurilor 2020-2021 pentru CFR și alte companii private
3. O părere sinceră despre serviciul Tazz by eMAG
4. O eroare deranjantă de pe site-ul Bibliotecii Digitale a Bucureștilor
5. Blog: later edit, post scriptum şi update în articole

Din totalul de trafic ajuns pe blog în ultimele 30 de zile, un procent de 14% au revenit cu noi vizite, în timp ce traficul de pe mobil a ajuns la 49%, comparativ cu 49% pentru desktop. Cei mai mulți vizitatori au venit de pe Facebook, cititoarele integrate pe platformele WordPress și Blogspot, dar și de pe blogul Analiză Istorico-Arhitecturală, exact în această ordine.

Toate materialele din această serie de articole se găsesc aici.

2 comentarii

  1. Pe lângă nepublicarea de articole (deși nu este o scuză), Google vrea ca informațiile să fie actualizate constant.

Ce părere ai despre acest articol?