Seriale: The River

Zilele acestea am găsit un serial horror grozav. Se numește „The River” (link de IMDb) în limba engleză și „Fluviul ucigaș” în limba română, fiind apărut în anul 2012 într-un singur sezon de opt episoade.

Sătul de povestea oarecum plictisitoare din „American Horror Story”, de la care aveam așteptări mai mari, am găsit un scenariu excelent în „The River”. Realizat de doi dintre creatorii seriei „Paranormal Activity”, care m-a surprins plăcut de fiecare dată, și cu Steven Spielberg ca producător executiv, serialul spune povestea unui grup de oameni pornit în căutarea unui explorator TV plecat să realizeze o emisiune în Amazon, alături de o echipă de filmare, dar care ajunge să fie declarat dispărut.

Serialul te prinde atât de tare încât ajungi să îl devorezi. Am urmărit primul sezon într-o săptămână, văzând câte un episod în fiecare seară, mai puțin în prima zi, când am prins episod dublu. Nu este un horror clasic, cu mulți morți și o grămadă de sânge, ci se axează mai mult pe spirite străvechi din Amazon, menite să protejeze pădurea. Efectele speciale sunt excelente, iar elementele horror care apar la fiecare pas sunt reușite. De la copaci cu sute de păpuși în mijlocul pădurii și până la demoni care preiau controlul uneia dintre persoanele din grup.

Cu Bruce Greenwood din „Star Trek Into Darkness” și Joe Anderson din „The Crazies” în rolurile principale, este un serial care trebuie văzut, chiar dacă nu este unul de actualitate. Din păcate, sezonul al doilea nu a apărut, fiind anulat în luna mai 2012, ceea ce îmi dovedește în continuare teoria că unele dintre serialele bune sunt anulate fără niciun sens.

4 comentarii

  1. Mersi fain, omule! Chiar aveam nevoie la ceva să mă uit, mai ales că am ajuns la zi cu serialele și când am timp mă plictisesc de cinci episoade din anime-uri. De mâine mă apuc de serial. Sper să fie mai bun decât 6,8/10, nota de pe IMDb.

    • Este mai bun decât nota de pe IMDb, însă nu este un serial lung, deci o să îl termini în câteva zile dacă vezi câte un episod pe zi, cum am făcut eu.

Ce părere ai despre acest articol?