Scurte despre service-urile auto din Arad

scris de | vineri, 17 februarie 2012, 07:28 | 2 comentarii

Nu de multe ori scriu pe astfel de subiecte, însă dis-de-dimineaţă, la doar cinci minute după ora de trezire „normală”, mi-am amintit de una dintre aventurile amuzante petrecute vara aceasta. Cum toate aventurile au loc în cadrul călătoriilor sau excursiilor, nici aceasta nu putea să fie mai ieşită din comun, să îi spunem aşa.

Undeva prin luna august mă aflam într-o drumeţie fotografică prin ţară, alături de doi prieteni cât de cât apropiaţi şi alţi doi fotografi din toată ţara; călătoria nu a fost vreun proiect puternic mediatizat, ci mai mult a reprezentat doar o organizare pusă la punct sub scop pur informativ şi pentru distracţie, bineînţeles. Şi dacă tot am menţionat în titlu faptul că voi vorbi puţin despre service-urile auto, clar am avut probleme cu maşina care ne slujea.

Deoarece toţi eram (suntem) tineri, nu dispuneam de sume uriaşe de bani pentru o sponsorizare cât de cât modestă, aşa că tot ce am putut obţine a fost un Logan de prin 2008. Şoferul ne tot spunea că merge bine, nu i-a făcut niciodată probleme la partea tehnică şi tot felul de astfel de abureli. Bineînţeles, nu prea l-am crezut noi, ceea ce într-un final ne-a dovedit şi soarta, undeva în apropierea Aradului. Nu cunoşteam locurile, nu aveam minute pe telefoane, nici net pe laptop-uri etc., aşa că ce-am făcut : am stat la „ia-mă nene” pentru a obţine şi noi numărul de telefon al unui service de prin apropiere. După aproximativ 40 de minute de şezut cu mâna întinsă în faţa a sute de maşini, oprise, culmea, un nene cu un Logan.

Respectuos, Gabi – unul dintre fotografi – îl întreabă pe şofer:
– Ziua bună; avem probleme cu maşina, nu ne puteţi da puţin telefonul să sunăm la un service auto, dacă aveţi vreun număr de telefon? Noi am rămas fără minute pe ale noastre…
– Da, vă dau să sunaţi; chiar ieri am făcut o vizită pe la serviceul ăsta; na telefonul!! (cu accentul clasic din Banat pus pe na)

Ne dăduse dânsul telefonul, arătându-ne în agendă numărul salvat ca service auto Arad. Nu am mai stat noi prea mult pe gânduri, aşa că am sunat. Au răspuns. După o altă întrebare respectuoasă adresată de acelaşi Gabi, cei de la service ne-au spus că dacă reuşim să tractam vehiculul până la atelierele lor, ne rezolvă în maxim două zile. Auzind asta, l-am rugat pe domnul cu Loganul să ne tracteze şi pe noi până în locul respectiv. După circa o oră am ajuns; iar după alte 20 de minute de inspecţie, unul dintre mecanicii de acolo ne spuse că se deconectase furtunul care alimentează cu combustibil motorul.

Pe scurt, dacă ridicam capota şi ne uitam pe acolo vreo cinci minute, rezolvam singuri problema; dar na, nouă ne-a trebuit service…eh, măcar nu a costat mult, doar 6 lei (de-o bere). După aventura aceasta nu putem decât să lăudăm perspicacitatea mecanicilor din Arad. Îi salutăm de aici, din Bucovina! Toate bune!

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.