Scurte despre Ora Pământului

scris de | sâmbătă, 31 martie 2012, 19:16 | 2 comentarii

Toată săptămâna s-a vorbit la televizor şi s-a relatat pe bloguri şi în publicaţiile media online cum că anul trecut, în ora dedicată evenimentului, s-au economisit milioane de megawaţi ce i-au adăugat planetei încă vreo 200 de ani de lumină. Ei bine şi anul acesta se doreşte a se întâmpla la fel; de la ora 20:30, până la 21:30, toată lumea trebuie să stingă computerul, televizorul, să scoată frigiderul din priză, etc.

La prima vedere, pare o manifestare binevenită „sănătăţii” planetei, însă dacă o singură oră a avut asemenea efecte, de ce să nu ne organizăm să facem la fel în fiecare lună, întreb. Corect; o singură oră pe lună să stingem luminile în folosul nostru. Rezultă 12 ore „fără energie electrică” pe an, deci cu 11 şanse în plus de a economisi ceva ce nu ştim cât vom mai avea. Dar nu. „E de ajuns doar 60 de minute/an, căci doar atât putem face!!”

Acum vorbind la modul cel mai serios, ce rost are ca maniacul Facebook să stingă computerul o oră, dacă, garantat, va reveni după şi va lua la bani mărunţi internetul toată noaptea? Logic, rezultă că acesta va consuma mai mult curent all night, decât a economisit în respectiva oră. Şi acum, mă întreb, ce rost mai are evenimentul dacă e organizat doar 60 de minute pe an?? Sincer, nu prea mi-e dragă ideea de a scoate frigiderul din priză atât timp; am iaurtul înăuntru şi nu prea vreau să se strice…

Revenind la intervalul de timp, 20:30-21:30, în care se va economisi energia. Chiar credeţi că romanii vor închide televizoarele atât timp cât de la 20:30 începe filmul pe ProTV?? Eu nu! Nu spun că evenimentul nu este binevenit, ci doar că are un conturat aspect de inutilitate. Ei uite, tocmai din aceste motive nu voi participa, ci voi alege să îmi finalizez articolul pentru ziar.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

  1. ilatixanuw

    Relax!
    Ai auzit probabil de conceptul de publicitate. Asta e și aici. Nu este vorba de o idee idioată cum a fost cu Ora de vară. E doar de publicitate. Cumpără produsul nostru și vei putea face orice vrei tu, după aceea.

    1. Ciprian Pardău blogger

      Ceea ce spui, spui bine! Vroiam sa spun putin si despre posibilitatea de a profita de oamenii credibili, dar as fi fost prea rautacios! Duminica faina sa ai!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.