Scrisoare deschisă către primarul orașului Vatra Dornei

scris de | miercuri, 19 septembrie 2012, 22:50 | 7 comentarii

Aceasta este o scrisoare deschisă, adresată primarului Ilie Boncheş, Consiliului Local şi tuturor celor ce administrează primăria şi, implicit, oraşul, staţiunea şi municipiul Vatra Dornei.

Regret sincer şi îmi pare rău că trebuie să o spun, însă după cele trei luni de mandat ale noului primar, sunt dezamăgit. Din mai multe puncte de vedere, însă în acest material vreau să prezint doar unul dintre ele, care, conform celor spuse în campania electorală, reprezintă şi o promisiune a celui ce avea să preia conducerea oraşului pentru următorii patru ani.

Aşadar:

Domnule primar, vă mai amintiţi de promisiunile pe care le-aţi făcut în campania electorală? Ar cam trebui! Ei bine, printre altele, spuneaţi că, dacă ajungeţi la conducerea oraşului, veţi publica, la fiecare trei luni trecute, un document prin care prezentaţi populaţiei toate cheltuielile făcute de primărie! Asta ar înseamna că, pe data de 11 septembrie, acesta ar fi trebuit să fie deja în mâinile presei şi a oricărei alte persoane interesate.

Din data de 11 şi până astăzi au trecut opt zile. Nimeni nu ştie de document, nimeni nu l-a văzut, nimeni nu l-a cerut, nimeni nu ştie nimic. Curios, totuşi, este faptul că doar eu, elev de 16 ani al liceului, mi-am adus aminte de acest mic detaliu al multiplelor promisiuni pe care le-aţi răspândit în tot oraşul în campania electorală.

Ce pot spune, s-au cam dus vremurile în care greşelile treceau nepedepsite. Iar dacă mai ţineţi minte, imediat după alegeri am şi menţionat pe blog cum că voi scrie despre orice parte negativă a mandatului dumneavoastră, indiferent de situaţie, subiect sau importanţă.

Eh, unde-s acum persoanele alea care credeau că binele oraşului vine odată cu Boncheş?

Trist.

PS: Citiţi şi materialul scris de Mihai Cioată în ultimul număr al Monitorului de Dorna. Asta doar ca să fiţi puşi în temă cu adevărata situaţie în care se zbate Dorna. Oraşul n-are bani de iluminat public, nu există rumeguş pentru centrală, bugetul e pe zero (plus datoriile), nu există comunicarea cu cetăţenii, nu există transparenţă, informaţiile nu ajung la masele de populaţie, iar deciziile sunt luate în cercuri restrânse de persoane.

Există 7 comentarii publicate la acest articol:

  1. ex-silentio

    Eu nu știu cum e pe acolo, dar dacă primarul este nou în funcție, depinde și de „moștenirea” lăsată de fostul primar.
    Dar un lucru e universal-valabil: promisiunile electorale nu sunt făcute pentru a fi respectate :)

    1. Ciprian blogger

      Cel de dinainte si cel actual fac cam aceleasi lucruri. Din pacate! Orasul va ajunge in faliment, cred, cel mai probabil, pana inainte de martie 2013.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.