Reclame românești din anii 1950: Cooperativa Caroseriștilor și Cooperativa Automobilul

scris de | sâmbătă, 3 octombrie 2020, 20:58 | Tu ce părere ai?

Acum câteva luni am intrat în posesia a peste 400 de numere din Colecția „Povestiri Științifico-Fantastice”, un periodic românesc de literatură pentru tineret editat de Revista Știință și Tehnică începând cu anul 1955. Astăzi, după ce le-am avut depozitate pentru o perioadă, am început să le scanez pe fiecare în parte pentru a le pune la vânzare pe Okazii (link aici), moment în care am observat că unele numere prezintă reclame deosebite pe unele dintre pagini sau pe ultima copertă.

Toate articolele din seria „Reclame românești” se găsesc aici.

#1. Cooperativa Caroseriștilor

Reclama a fost publicată pe pagina 32 din numărul 82 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, periodic în care au fost publicate două povestiri americane, și anume „Foster, ești mort!”, scrisă de Philip C. Dick, dar și „Veghe îndelungată!”, scrisă de Robert Heinlyne.

„În atenția automobiliștilor! Stația de spălat, șprițuit și gresat. Pentru instituții se fac abonamente lunare. Plata în numerar și virament. Program între 07:00 și 22:00, pe Bulevardul Gh. Coșbuc, nr. 22”.

#2. Cooperativa Automobilul

Reclama a fost publicată pe ultima copertă din numărul 82 al Colecției „Povestiri Științifico-Fantastice”, periodic în care au fost publicate două povestiri americane, și anume „Foster, ești mort!”, scrisă de Philip C. Dick, dar și „Veghe îndelungată!”, scrisă de Robert Heinlyne.

„Cooperativa Automobilul, cu sediul central pe Calea Griviței, nr. 192, telefon 7.31.39, repară prin unitatea sa din strada Vlădescu, nr. 17, pompe pentru hidrofoare (pentru blocuri) și injectoare de păcură pentru cazane de calorifer sau crematorii”.

Ce părere ai despre acest articol?