Cum să scap de monede?

scris de | marți, 15 mai 2012, 11:08 | 20 comentarii

Voi aveți o pușculiță sau vreo cutie în care adunați mărunțișul? Eu am. Seara, când mă întorc de la liceu și îmi strâng hainele, se întâmplă mai mereu să cadă pe podea câteva monede primite rest peste zi. Nu îi pun în portofel, dar îi las pe birou și apoi îi mut în pușculiță.

Iar de acasă plec doar cu bancnote la mine. Lucru care produce alt mărunțiș aproape în fiecare zi. Problema este că, după câteva luni de adunat toate monedele astea, am adunat aproape două kilograme de monede, ceea ce s-ar traduce într-o anumită sumă.

Doar că acum nu știu ce să fac cu toate monedele astea.

Există 20 comentarii publicate:

 1. Vienela

  Aveam și eu un loc unde adunam mărunțișul, dar de la un timp băiatul meu are grijă să golească săptămânal pușculița. Deci la noi măruntul este repus în circulație.

  1. pardauro

   Dacă se obosește să facă dispărut acel mărunțiș bănuiesc că vorbim de o sumă frumușică.

  2. Vienela

   Am prostul obicei de a schimba mereu banii de hârtie indiferent cât mărunțiș am în buzunare. Când mă întorc acasă am bani prin toate buzunarele. Se adună cât pentru o ieșire la un bar cu prietena.

  3. pardauro

   Niciodată nu schimb banii de hârtie. Doar dacă primesc ceva rest de la magazin. În rest nu prea văd rostul.

 2. Sergiu

  Eu sunt un tip dezordonat, iar când cad fisele din buzunare le pun în sertar și uit de ele. Peste trei luni mă trezesc brusc bogat.

  1. pardauro

   Așa și eu. După două luni realizez că s-au strâns bani de ieșit afară.

 3. Ana

  Am realizat de curând, când am fost nevoită să sparg pușculița, că strânsesem 25 de lei în câteva luni. Acum strâng în continuare și îi schimb la magazin și apoi îi pun în contul meu. S-a strâns ceva de-a lungul timpului.

 4. Radu

  Nu strâng mărunțișul, ci îl folosesc. Dar este drept că nici nu adun foarte mult fiindcă plătesc des folosind cardul. Tot mărunțișul pe care îl primesc stă în buzunar până îl cheltui pe altceva. Mereu este nevoie de mărunțiș. Magazinele mereu vor bani mici tocmai din cauza celor care vin cu bani mari și adună acasă kilograme de monede. Din păcate, metalul adunat și vândut la kilogram nu face mai mult decât valoarea banului.

  1. pardauro

   Astăzi îmi scot și eu mărunțișul pe piață. Îl schimb și cumpăr ceva cu el.

  2. Radu

   De fapt te întrebi cum de nu îmi cade din buzunare când mă dezbrac? Păi este un secret bine păstrat ce nu implică fermoar sau capse. Este un buzunar normal.

Ce părere ai despre acest articol?