Impresii după prima etapă a Turului Sibiului (ziua 2)

scris de | joi, 5 iulie 2012, 20:55 | 1 comentariu

Ca şi în cursa de contratimp individual din centrul vechi al Sibiului de ieri, şi astăzi spectatorii şi amatorii de ciclism, au avut parte de un spectacol cu o mare doză de andrenalină.

Cursa de 184 de kilometri, dintre Sibiu şi Păltiniş, a plecat de la marginea oraşului la ora 14:00, cu direcţia Agnita, Cincu, Avrig, Cisnădie, iar mai apoi, către finish-ul de la Păltiniş, aflat la o altitudine de 1438 metri. Această primă etapă a fost câştigată de spaniolul (din partea unei echipe greacă) Victor De La Parte, cu un timp de 4 ore, 47 minute şi 29 secunde. Asta, cu toate că Matija Kvasina a avut un mers mult mai bun, din punctul meu de vedere. Astfel, clasamentul zilei de astăzi se prezintă în felul următor: Victor De La Parte (locul I), Matija Kvasina (locul II) şi Artem Topchanyuk (locul III).

Surpriza etapei a fost reprezentată de însăşi un român. Vorbim aici de nimeni altul decât Zoltan Sipos. Acel rutier care, la finalul contratimpului individual din prima zi, declara faptul că nu este un bun căţărător şi că nu se aşteaptă la un loc bun în clasamentul cursei de astăzi. Cu toate acestea, a reuşit să ocupe poziţia a opta, astfel urcând pe un loc promiţător în clasamentul general. Felicitările mele!

O mare dezamăgire, însă, a fost Bergsland, norvegianul ce a reuşit să ocupe primul loc la contratimpul individual din centrul vechi al Sibiului. La finalul acelei curse declara faptul că nu este un bun căţărător şi că nu va fi în stare să-şi păstreze tricoul galben în etapa ce avea să vină a doua zi. Se pare că a avut perfectă dreptate, astfel reuşind performanţa de a aduna o întârziere considerabilă în spatele lui De La Parte, ocupantul locului întâi.

Referindu-ne strict la traseul parcurs astăzi de cei 172 de ciclişti, putem afirma faptul că acesta a fost special conceput, de către organizatori, pentru cei pricepuţi la sprint şi căţărare. Rutierii au fost obligaţi să îndure nu mai puţin de opt pante, dintre care doar patru ceva mai serioase şi un număr de şapte porţiuni perfecte pentru sprinturi, cea mai serioasă fiind cea de la ieşirea din Cisnădioara, către Răşinari:

Momente frumoase au fost oferite telespectatorilor şi de către numărul 128, sârbul Maric Dejan, care, a reuşit să realizeze o rupere de grup, cu un avans de 50 de secunde (aproape incredibil) pe o coborâre relativ inofensivă. Alte evadări frumoase au avut loc pe coborârea de pe Dealul Frumos, unde un grup format din cinci sau şase rutieri a recuperat secunde bune în defavoarea lui Victor De La Parte!

Cu toate că majoritatea cred faptul că locurile din clasamentul general au fost, în mare parte, stabilite după finalul cursei de astăzi, cred că se greşeşte enorm! Rutierii au ştiut asta de dinainte, o ştiu şi acum, însă nu am spus-o în faţa camerei din simplul fapt că nu doreau să creeze vâlvă printre jurnalişti şi mai ales în rapoartele celor doi comentatori! Cursa de mâine va fi cea care va însemna provizoriu cicliştii în clasamentul final; urmează un contratimp pe echipe ce are toate şansele să întoarcă totul pe dos!

După cum spunea şi un bun prieten de-al meu, mâine se va scoate tot untul din biciclete, respectiv din rutieri! Trebuie, bineînţeles, să ne aşteptăm la rezultate, cel puţin ciudate!

** Şi de această dată, cu toate că au trecut mai bine de două ore şi jumătate de la încheierea cursei, am reuşit să ofer publicului larg informaţii relevante înaintea majorităţii mass-mediei de specialitate, precum gsp.ro, sport.ro sau mediafax.ro.
** De asemenea, salut cu respect prestanţa din ultimele două zile a reporterului online de ciclism; acesta a reuşit să transmită în live text atât cursa de astăzi, cât şi contratimpul individual de ieri!

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.