Pragul de trecere de la un simplu joc la un risc enorm

scris de | joi, 13 septembrie 2012, 19:08 | 1 comentariu

Nu îmi dau seama dacă e de rău sau bine, însă de abia acum realizez că nu v-am povestit niciodată despre ceea ce făceam înainte de a mă opri în dreptul opţiunii de a deveni blogger; lucru care mi se pare că ţine de bunul meu simţ, în totalitate.

Atunci când am descoperit computerul, ca fiecare alt copil, l-am luat drept o maşinărie dedicată jocurilor virtuale. Având în vedere că la vârsta de doar nouă ani eu mă jucam Need for speed 2 şi Mario Advance pe propriul meu calculator pot spune că e, într-un fel, trist. Pe atunci, normal ar fi fost să mi se spună că nici măcar nu există jocuri virtuale, ce să mai zic de însăşi consola pe care aş putea să le încerc. În fine, ceea ce trebuia să reiasă din context este faptul că patru ani de zile (9 – 13 ani) nu am făcut altceva decât să testez orice fel de joculeţ. Asta până am descoperit internetul.

A urmat apoi o perioadă de cunoaştere a tainelor sale. Până pe la 14 ani şi ceva am continuat să dau play la orice avea legătură cu virtualul. Ţin minte că atunci jucam Triburile, un RPG absolut genial pentru acele vremuri. Tot în aproximativ aceeaşi perioadă am descoperit şi jocul de poker; sport pe care îl practic până şi-n zilele noastre.

Lucru deloc rău atât timp cât o fac pe bani virtuali. Au trecut aproape trei ani de când am început să-l practic, şi încă refuz să trec la metoda de joc pe bani reali. Nu pentru că ar fi greu să fac rost de un card de credit sau de un cont de paypal înfundat de bani, ci doar pentru că pragul acela de trecere este unul care te expune la multe riscuri. Poate că este mai palpitant, însă tot pe varianta clasică vreau să mă menţin.

Pentru că aşa-i normal pentru mine.

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

  1. Alki

    Bitch, please!
    Pana nu termini saga-uri de N ori, fanatic, pana nu inveti lore de jocuri pe de rost, pana nu joci 18 ore pe zi, nu devii addict si nu dai cu capu’ de perete cand vezi ca esti la 99% sa iti iasa ceva intr-un joc, dar spui meh cand e vorba de ceva in viata reala, pana nu esti frenetic intr-o comunitate de fps-uri sau mmorpg-uri… pana atunci joci doar poker…

    Detalii aici:
    http://blogulubloo.blogspot.com/2010/06/cum-stii-ca-te-ai-pierdut-de-tot-intr.html

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!