N-are cum să nu-ți placă!

scris de | marți, 5 iunie 2012, 22:53 | 3 comentarii

Am văzut filmul Intouchables (2011) în cursul weekend-ului ce tocmai a trecut, uitând însă să scriu câteva cuvinte despre el. Oricum, cred faptul că încă mai rulează în cinematografe, dacă v-am făcut să salivaţi în colţul gurii, câtuşi de puţin.

Nu vă aşteptaţi la un blockbuster, nu e nici măcar 3D, nu are efecte speciale, nici droguri, acţiune, crime sau târfe; este doar un simplu film franţuzesc, cu o reală poveste în spate, ce, culmea simplităţii, reuşeşte să impresioneze prin relatarea vieţii unui prizonier al scaunului cu rotile.

Oricât de rasişti am fi, în ceea ce priveşte filmele cel puţin, Omar Sy a dovedit faptul că rolul primit îl transformă dintr-un actor, într-un adevărat părtaş al dramei, comediei şi acţiunii. Până la urmă trebuie să recunoaştem şi faptul că cele două personaje formează o combinaţie cromatică şi artistică perfectă. Din punctul meu de vedere, cel puţin.

Să nu uităm nici statutul „negroteiului” (haideţi, ştiu că aşa i-aţi spus, sau îi veţi spune!) de fost condamnat, în căutare de semnături pentru a-şi putea primi ajutorul de şomaj. Lăsaţi filmele de la tv şi urmăriţi Intouchables! Merită!

Măcar atât, dacă tot nu vreţi să citiţi „Patul lui Procust”. Zic doar…

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

  1. mishu88

    E urat sa razi de…

    … oamenii cu dizabilitati. E urat sa razi de oameni care incearca sa-si traiasca traiul din ajutorul social. Dar regizorul acestui film reuseste sa faca din aceste situatii un scenariu amuzant, reuseste sa-i aduca omului in suferinta zambetul pe buze. Daca suferi de cancer, daca stii ca peste 1 an mori, macar traieste viata la maxim! Aceeasi idee ca in ”The Bucket List”, numai ca umorul frantuzesc chiar m-a facut sa las filmul sa ruleze si titlurile de final. Muzica lui Ludovico Einaudi (auzita si in Dr. Zhivago, de exemplu) incanta si descanta in momentele cheie ale filmului, iar jocurile de rol foarte putin erotice dintre roscata si negru mai pun piper filmului.

    Un film amuzant despre o situatie nefericita, un film de calitate intr-o epoca in care razi (fortat) la cinema de rusine ca sa nu regreti ca ai dat banii degeaba pe bilet la (unele) filme americane. De vazut, neaparat, asa cum va spunea si Cipri!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.