Blog: cum am reușit să îmi pierd ultimele articole publicate

În ultimele zile am negociat și cumpărat un site destul de cunoscut la noi, un site care face parte dintr-o nișă dragă mie. Am discutat cu proprietarul, am stabilit un preț și l-am cumpărat. Prima dată am transferat numele domeniului din contul vechi în contul personal. Apoi am cerut baza de date cu întregul conținut și cu toate fișierele de pe vechea găzduire. Ca să nu apară nicio surpriză neplăcută. Până aici totul a fost în regulă.

Problemele au apărut atunci când a trebuit să creez o nouă bază de date unde să o încarc pe cea veche. Am încărcat fișierul pe noua găzduire, de la Webfactor și am așteptat să se propage noile name-servere. Însă, total inexplicabil, m-am trezit cu jumătate din articolele de pe blog șterse. Norocul face că am avut un backup făcut pe 7 decembrie și am putut să recuperez tot ce era publicat pe blog până la acea dată.

Dar pentru că respectivul backup a fost făcut acum șase zile nu am mai putut să îmi recuperez ultimele articole publicate. Mai exact, s-au șters cele mai recente șase articole publicate pe blog, printre care și un episod din Înregistrarea de seară, un articol legat de Blogal Initiative și un articol despre vernisajul de pictură al lui Cristian Serdenciuc.

Din tot necazul ăsta un lucru trebuie învățat. Și anume că un backup făcut la timpul lui este mama și tata internetului. Pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla cu blogul și nici ce prostii poți să îți faci singur cu mâna ta.

11 comentarii

 1. Exact. Din păcate, nici eu nu mai fac backup atât de des. Îl fac o dată pe săptămână, iar avantajul ar fi, dacă se poate spune așa, că nu mai scriu atât de des.

 2. Nasoală treabă! Dacă vrei pot să mă uit și ți le dau eu dacă le găsesc. Am o idee și mă gândesc că este posibil să existe o sursă, trebuie să verific mai întâi. Deci îți lipsesc articolele din data de 8 încoace. Mă uit și îți spun, ca să nu îți dau de pe acum speranțe false.

  • Am găsit doar începuturile, din păcate! Asta în cazul în care te ajută să le refaci. Poate îți aduci aminte, că doar tu le-ai scris până la urmă.

   1. Din zbor: știați că ninge în decembrie?
   Vă întreb pe voi pentru că autoritățile răspunzătoare din oraș nu cred că au habar. Nu știu cum reacționați, însă eu nu sunt prea încântat atunci când trotuarul arată a patinoar natural. Adică chiar este necesar să fac de la Lordinu până în față la Hotel Călimani 19 minute? Când știu că există sare, pietriș…

   2. Impresii după vernisajul lui Cristian Serdenciuc
   Vă spuneam în unul din articolele anterioare cum că la Salonul Alb al Casei de Cultură din oraș va fi organizat un vernisaj de pictură marca Cristian Serdenciuc, un dornean talentat care și-a ales Clujul ca oraș gazdă acum ceva ani buni. Ei bine, evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 7 decembrie, și…

   3. Mai interesează pe cineva legea apei?
   Vreau să plec din nou, la fel cum am făcut-o și în primul articol dedicat legii apei, publicat undeva prin martie 2012, de la vorbele lui Chinezu: „Doresc ca pe fiecare sticlă de apă care este comercializată în România să vedem exact câți nitrați are și toate celelalte”. Ideea de a forța toate…

   4. Înregistrarea de seară: organizarea țigănească
   Niciodată nu a existat, și nici nu cred că va exista în viitorul apropiat, zi în care să nu depășesc ora 00:00 sau chiar 01:00. Mereu o fac cu treabă, bineînțeles. Atunci când ai orele la liceu după-masă este cam necesară o schimbare de program. Asta dacă dorești să te încadrezi cu temele, învățatul, timpul…

   5. Provocare pentru Cabral și Vlad Petreanu
   Încep vorbind puțin despre Cabral, nu pentru că ar fi preferatul meu dintre cei doi, ci pentru că așa îmi dictează sistemul de ordonare alfabetică a două nume în momentul în care nu am nici cea mai vagă idee pe cine să aleg. Cabral este ca un super erou pentru mine. Nu pentru că…

   Cam asta e! Succes!

 3. Să faci un backup este util. Te poate ajuta oricând. Însă eu dacă știu bine, firma de unde ai găzduire ar trebui să îți ofere un backup zilnic sau măcar să ai posibilitatea să resetezi site-ul. Măcar la mine așa este. Sunt foarte mulțumit de găzduire.

 4. Un backup este foarte important, poți avea multe de pierdut daca nu faci o copie. Eu unul ți-aș recomanda să faci și o copie text în Word în propriul PC, că nu se știe niciodată.

 5. Un backup zilnic este absolut necesar. Și eu am pierdut de multe ori chiar toată munca depusă la un site. Eram la început și nu cunoșteam importanța unui backup. Așa că zilnic ar trebui să îți salvezi undeva munca!

Ce părere ai despre acest articol?