Picturi reprezentând orașul Vatra Dornei – David Croitor

scris de | sâmbătă, 11 februarie 2012, 10:03 | 4 comentarii

De mult vroiam să public acest articol, însă de fiecare dată îi luăm faţa cu altceva. Însă, iată că acum i-a venit şi lui timpul. Vatra Dornei, fiind un orăşel nu tocmai mare, nu a beneficiat de numeroşi artişti pictori, însă există câţiva care s-au remarcat prin lucrările lor absolut superbe. Printre aceştia se numără şi David Croitor, pictor născut în Suceava în 1958. Ulterior, s-a stabilit în Ţara Dornelor, unde a realizat o mare parte din lucrările sale. Tot aici a ţinut numeroase expoziţii şi tabere de pictură, care l-au făcut cunoscut, cel puţin, în plan judeţean.

Şi-a lăsat meseria, a vândut casa şi a făcut totul pentru a putea rămâne doar cu nuanţele lui de culoare, pe care le aşterne cu atâta dăruire şi pasiune pe picturile sale. Din partea mea, toată stimă şi respectul acestui om extraordinar. Mai jos, am ataşat câteva dintre picturile în care a reuşit să ilustreze perfect viaţa şi parfumul oraşului Vatra Dornei:

Am reuşit să identific cu uşurinţă majoritatea locurilor ilustrate în picturile prezentate mai sus. Este absolut superb modul în care domnul David a reuşit să transpună realitatea pe o bucată de pânză cu ajutorul a doar două mâini şi câteva culori. Absolut superb…

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!