Phishing scam pe e-mail: un caz cu Raiffeisen Bank

Acum ceva timp am scris pe blog despre un alt caz de phishing scam pe e-mail (articolul îl găsiți aici), iar astăzi, în timp ce îmi verificam e-mail-ul, am dat peste un alt caz de genul, doar că acum nu mai este vorba despre Poșta Română, ca data trecută, ci de Raiffeisen Bank.

Ciudat este că, deși se observă de la o poștă că este vorba de un spam, clientul de e-mail pe care îl folosesc nu s-a prins de treaba asta și l-a lăsat în inbox, fără să îl marcheze ca atare și să îl trimită în spam. E-mail-ul a sosit pe 17 ianuarie, iar de atunci și până acum a rămas în inbox, până am dat eu peste el și l-am marcat ca spam. De menționat este că este singurul e-mail de acest gen, care face referință la Raiffeisen Bank, pe care l-am primit de atunci.

Titlul este „Nou mesaj important despre contul dumneavoastră”, ceea ce ridică câteva semne de întrebare, mai ales dacă nu ai un cont activ la banca respectivă. Las mai jos și adresa de e-mail de pe care a fost trimis, în caz că o caută vreodată cineva pe Google.

raifennsen629115683755463@kepplerseminare.de

În e-mail se poate vedea și un link mascat sub un buton cu titlul „Autentificare”, care duce către domeniul pcatech.com.au, care, evident, nu are nicio legătură cu banca menționată.

Ce părere ai despre acest articol?