Pentru unii, subiectul Uber și Bolt vs. taximetriști este încă de actualitate

Am deschis, în seara asta, YouTube pe telefon, iar printre recomandări se număra și un videoclip de pe canalul Stand-Up Revolution. Știți voi, emisiunea de stand-up comedy difuzată în perioada asta pe Antena 1. Am dat click și m-am uitat la un videoclip de 12 minute cu momentele a doi concurenți, Sergiu Mirică și Romina Cocca, din Argentina, care se luptau pentru un loc în etapa următoare. Foarte bune ambele numere, chiar mai bune decât a multora pe care i-am mai văzut trecând prin platoul emisiunii.

N-am simțit că au trecut așa de repede cele 12 minute. Însă ce voiam să spun este că Mirică vorbește, la un moment dat, și despre taximetriști și aduce în discuție și numele celor doi mari jucători din piață, Uber și Bolt. La finalul videoclipului am deschis secțiunea de comentarii pentru a afla părerea publicului despre cele două numere. Doar că printre comentariile la subiect și-a făcut loc și părerea unui individ care spune exact așa:

Da? Deci când a eliberat ultima oară cineva de la Uber sau Bolt un bon fiscal? Pentru că despre asta se vorbește în anul 2022, despre un subiect care era în vogă undeva prin 2016 (link aici). Pentru că ăsta este miezul discuției zilele astea. Nici nu mai contează că au trecut niște ani de când serviciile de genul ăsta au fost reglementate, că șoferia se consideră job legal, că șoferii de taxi și cei de Bolt și Uber stau la cafele și povești prin parcări de ani de zile.

Se pare că încă mai există, acolo undeva, un băiat care face taximetrie și care crede că serviciile de genul ăsta nu plătesc taxe la stat și că nu eliberează bonuri fiscale. Logic.

Ce părere ai despre acest articol?