Online: portalul TVinfo.ro se închide din iulie 2024

O veste mai puțin plăcută iată că vine din zona de online axată pe știrile din lumea posturilor de televiziune și a companiilor care activează pe nișa aceasta la noi în țară, și anume faptul că publicația online TVinfo.ro se închide în vara acestui an. Site-ul urma să aniverseze în iulie 2024 doi ani de existență pe internet.

Anunțul a fost făcut pe 23 aprilie 2024 pe site-ul acestora, de unde putem cita următoarele:

„Portalul TVinfo a pornit în luna iulie 2022 din pasiunea pentru televiziune și din dorința de a aduce cele mai proaspete informații către cititori. În cei aproape doi ani de activitate ne-am străduit să aducem articole de interes și de calitate. Din păcate, am luat decizia de a închide site-ul în luna iulie 2024, chiar la aniversarea de doi ani. Orice poveste merită să aibă un final fericit, așadar am decis că este cel mai înțelept să ne oprim aici. Echipa TVinfo, o echipă modestă și foarte mică, formată din doar doi oameni, vă mulțumește pentru click-urile pe care ni le-ați oferit și vă urează să rămâneți mereu informați din surse sigure”, se arată pe site.

Vestea este una tristă atât pentru mine, cât și pentru toți ceilalți oameni interesați de acest subiect, care mai mult ca sigur nu sunt puțini. Zic tristă pentru că această nișă este vag acoperită la noi în țară, iar monopolul este de ani de zile deținut de Pagina de Media, HD Satelit și Media Max.

Dincolo de aceste surse, această nișă este acoperită și de alte publicații mai puțin cunoscute, însă tot mai slab în ultima perioadă. Putem menționa aici TV Mania, chiar și TV Blog. Dincolo de zona de televiziune, partea de filme și seriale, cinema și streaming online este și ea acoperită tot mai slab în ultima perioadă, cu numai câteva surse care mai merită urmărite: Raftul cu Filme, PostModern, MovieNews și Pagina de Seriale.

Acum câțiva ani era în vogă fostul site TV Blog, care astăzi nu mai există (sau nu mai știu eu), care prezenta efectiv fiecare mișcare din piața serialelor de televiziune, în special din străinătate, în mare parte din Statele Unite. Iar FilmeTari era printre cele mai citite portaluri din online acum câțiva ani pe zona listelor de filme și seriale. Site-ul încă mai există, dar nu s-a mai publicat acolo de mult timp.

Ce părere ai despre acest articol?