O problemă pe care o am cu Feedly

Într-un final am ales să merg mai departe cu Feedly și să las în urmă NewsBlur. Din punct de vedere calitativ amândouă mi se par fi pe aceeași lungime de undă, cu excepția că Feedly are un plus pentru design și câteva funcționalități implementate mai bine în NewsBlur.

Cum am reușit să fac o alegere abia acum câteva zile, am rămas deconectat de la blogurile pe care le urmăresc și-a fost destul de greu să trec prin știrile recente fără un RSS Reader care să se miște rapid și să îmi ofere ceea ce am nevoie fără să facă prea multe mofturi. Așa că în weekend am luat-o de la zero și am adăugat manual aproape o sută de feed-uri.

Iar cum Feedly îmi face deosebita plăcere de a marca ultimele zece articole ca necitite, am început să parcurg fiecare feed în parte și să deschid articolele ratate înainte. Problema de care m-am lovit și de care am amintit în titlu a apărut în momentul în care am ajuns la computerblog.ro, care arată așa:

Articolele care au în titlu diacritice arată ca în imagine. Iar asta nu se întâmplă doar la feed-ul computerblog.ro. Dacă ar fi fost așa era clar că este o problemă de la feed și nu de la Feedly, însă problema nu apare doar aici. La fel se întâmplă și cu feed-urile lui Zoso, NwRadu, Mariciu sau Tolontan.

Interesant este că problema apare doar atunci când folosesc Feedly pe desktop. Pe telefon sau pe tabletă totul arată așa cum trebuie, iar toate diacriticele se află la locul lor. Să fie oare o problemă cu respectivele feed-uri, cu calculatorul sau cu Feedly pe desktop?

8 comentarii

  • Windows XP și un computer destul de slab. Dar dacă este de la calculator de ce nu se întâmplă la fel cu toate feed-urile?

  • De la Windows XP este. Pe scurt: eu, NwRadu și alții scriem cu diacritice corecte cu virgulă. Windows XP nu cunoaște acele caractere, știe doar varianta cu sedilă care nu există în alfabetul românesc. Unii scriu cu virgulă, alții cu sedilă. Ăștia apar bine la tine. Ce poți face: instalezi un update și va funcționa bine pentru unele fonturi. Nu toate, dar cred că poți alege din Preferences din Feedly.

  • Am înțeles problema și am reușit să o rezolv. Am instalat un update de Microsoft, iar acum toate feed-urile care aveau probleme arată cum trebuie. Mulțumesc!

  • Soluția cea mai elegantă este să instalezi Windows 8. Este bine de la Microsoft, poate că este mai nouă actualizarea.

  • Am în plan să îmi iau un laptop. Atunci o să vină la pachet cu Windows 8. În fine, nu mă deranjează prea tare că am rămas în urmă, pe XP, doar că mai apar probleme câteodată și nu le dau de cap la toate. Pe tine ce te motivează de scrii atât de des?

  • Scriu foarte rar, nu scot bani din asta, deci este clar că nu sunt prea motivat. Și nici nu mai am timp liber ca pe vremuri. Să zicem că este un hobby mai vechi.

 1. Și eu îi am pe Zoso, NwRadu și Mariciu în Feedly, dar la mine se văd bine toate titlurile. Nu cu pătrățele în loc de diacritice, nu cu font mai mic decât titlurile care nu conțin diacritice.

Ce părere ai despre acest articol?