O nedumerire despre reclamele luminoase (P)

scris de | joi, 28 noiembrie 2013, 17:32 | Tu ce părere ai? Hai să discutăm!

Smarsoft e una dintre firmele româneşti care produce reclame luminoase, cunoscute ca şi firme luminoase, de care eu am auzit acum câteva zile. Ca să nu existe confuzii, vorbim aici despre crucea de farmacie, panourile cu leduri şi altele asemenea. Printre clienţii lor se numără McDonalds, Coca-Cola şi berea Ursus, din ce am văzut şi ce am reuşit să citesc pe siteul lor.

Nu vreau să îmi dau cu părerea despre o nişă pe care nu o cunosc aproape deloc, dar am o mică nelămurile vis-a-vis de reclamele luminoase pe care le folosesc unele branduri. Şi-aici nu mă refer doar la farmacii şi cazinourile ambulante deschise în orice văgăună întunecată. De ce se permite ca o afacere deschisă pe orice stradă, să aibă un panou luminos?

Nu e problemă că strică fotografiile atunci când vrei să faci o panoramă a unei străzi, dar deranjează pur şi simplu prin prezenţă. Dacă vreau să merg la farmacie, logic ar fi să ştiu deja unde e farmacia, la fel cum ştiu unde e biblioteca, supermarketul sau gara. Nu am nevoie de o cruce verde pe care să o caut cu privirea de la un kilometru.

Ultima dată când am fost în Sibiu, de exemplu, în Piaţa Mare toate panourile firmelor aveau aceeaşi culoare; fie vorba de Orange, vreun restaurant sau Billa. N-ar fi mai mişto să fie asta lege pentru toată ţara?

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!