Două alternative bune pentru Google Reader: NewsBlur şi Feedly

scris de | miercuri, 26 iunie 2013, 17:40 | 9 comentarii

A trecut mai bine de o lună de când am început să caut un înlocuitor redutabil pentru Google Reader, iar cu nici zece zile înainte de a se închide Google Reader am reușit să găsesc un serviciu care să îmi fie pe plac. Ăsta este un lucru bun. Ceea ce îmi place mai puțin este că am găsit două servicii care mi se par la fel de bune chiar dacă primul este cu plată, iar al doilea este gratis: NewsBlur şi Feedly.

Am încercat și alte opțiuni, gen The Old Reader sau NetVibes, dar le-am abandonat după ce am văzut că The Old Reader se actualizează destul de greu. De multe ori ajungeam să citesc astăzi articolele publicate ieri. Legat de NetVibes, nu am fost deloc încântat de aspectul anilor 2000 folosit.

Am vrut să testez și AOL Reader, dar imediat după ce îmi scriam numărul de telefon îmi spunea că nu este valid și nu am reușit să merg mai departe cu înregistrarea pe site. Păcat. Eram curios cum e.

NewsBlur

Îmi place că seamănă atât la aspect, cât și la funcționalități, cu Google Reader, dar și că are opțiunea de Saved Stories pentru salvarea știrilor sau articolelor preferate fie pentru a le păstra, fie pentru a le parcurge mai târziu. Ceea ce înseamnă că pot folosi NewsBlur ca pe un buzunar de articole, fără să mai fie nevoie să mă folosesc și de aplicația Pocket, pentru cine o cunoaște.

NewsBlur vine și cu o variantă premium la un preț de 2 dolari pe lună sau 24 de dolari pe an, care se plătesc o singură dată. Asta ar putea să fie o problemă pentru unele persoane. Însă avantajele sunt că se poate urmări un număr nelimitat de site-uri și bloguri (varianta gratuită permite un maxim de 64 de adrese) și că se pot face de zece ori mai multe actualizări pentru fiecare site în parte.

Feedly

Îmi place că are propriul serviciu de cloud, ceea ce îl face oarecum independent de Google și că poate să fie sincronizat cu o mulțime de alte servicii asemănătoare cu Google Reader. La capitolul aspect stă ceva mai prost decât NewsBlur. Articolele din listă ar fi putut să fie aranjate ceva mai bine.

În rest, are aceleași opțiuni ca și Google Reader sau NewsBlur, iar ceea ce poate fi interesant pentru mulți dintre voi este că nu are și o variantă premium, adică cu plată. Momentan.

Acum nu mai rămâne decât să aleg între cele două servicii și o să pot spune că am rezolvat și această problemă. Voi cum stați? Ați găsit un înlocuitor potrivit pentru Google Reader?

Există 9 comentarii publicate:

 1. Romanian Stamp News

  Folosesc acum QuiteRSS. Sunt un utilizator greu pentru fluxurile RSS, am în reader peste 200 de site-uri care generează în jur de 2.500-3.000 de articole pe zi. Are destule setări cu ajutorul cărora îl poți îmblânzi după pofta inimii. Autorii mai au ceva de lucrat la el, dar când am început să îl folosesc era singurul reader disponibil în format portabil. Asta înseamnă că nu scrie nimic în registrul Windows și că în loc de utilizare în cloud pot să îl folosesc de pe un hard extern care mă însoțește peste tot. Ulterior am văzut că și RSS Bandit a beneficiat de o versiune portabilă. Și pe ăsta îl foloseam înainte de a trece la Google Reader, cu mulți ani în urmă.

  1. pardauro blogger

   Şi eu care am doar vreo 80 de feed-uri. Și îmi generează mai mult de 3.000 de articole pe zi. Bine, urmăresc și multe publicații online și site-uri străine pe diferite nișe.

  1. pardauro blogger

   Când urmăreşti feed-uri de la TechCrunch, The Big Picture, PetaPixel, BBC News, vreo 40 de bloguri mari din România, câteva site-uri românești de știri și alte bloguri se cam adună articolele.

 2. Melk

  Cum de ți-a cerut AOL Reader numărul de telefon? Eu m-am autentificat cu Google și am importat manual toate feed-urile din Google Reader. Nu a mers din prima, se încarcă greu, ai nevoie de răbdare. Mi se pare cea mai curată și prietenoasă interfață dintre astea noi, dar are prea multe lipsuri și probleme față de Feedly.

  1. pardauro blogger

   Era acolo la înregistrare un câmp în care cerea numărul de telefon. Pe care dacă nu îl scriai nu mergeai mai departe. Și am tot scris numărul de câteva ori și tot îmi spunea că îl scriu aiurea. M-am enervat și mi-am băgat piciorul în el de AOL Reader. Acum parcă aș plăti ăia 24 de dolari și aș merge pe NewsBlur, dar și Feedly este tentant. Păcat că are un aspect nefinisat și cu multe spații goale.

 3. Claudiu

  Facilitățile Feedly sunt mult mai multe, dar nu este cazul să mă întind acum. Ca să spun și ce nu îmi place: share pe Facebook este deficitar. În loc să ai un buton de share (de dat mai departe) creezi un link promoțional către Feedly.

  1. pardauro blogger

   Feedly are toate șansele să rupă dacă o să se mai lucreze la aspect. Așa cum este acum mai că mă face să aleg NewsBlur.

Ce părere ai despre acest articol?