NewsBlur şi Feedly, două alternative pentru Google Reader

scris de | miercuri, 26 iunie 2013, 17:40 | 12 comentarii

A trecut mai bine de o lună de când am început să caut un înlocuitor redutabil pentru Google Reader şi, în sfârşit, cu nici 10 zile înainte de a se închide tatăl şi naşul RSS Readerelor de pe planetă, am reuşit să găsesc ceva pe placul meu. Ăsta e un lucru bun. Lucrul rău e că am găsit 2 readere care mie mi se par la fel de bune; chiar dacă primul e cu plată, iar al doilea e gratis: NewsBlur şi Feedly.

Am încercat şi porcării create doar pentru a exista, gen The Old Reader sau NetVibes, dar le-am abandonat după ce am văzut că The Old Reader face update-uri greoi, adică citeam azi articolele publicate ieri şi după ce mi s-a acrit de designul superb folosit de NetVibes. Am vrut să testez şi AOL Reader, dar imediat ce-mi scriam numărul de telefon, îmi spunea că nu e valid şi nu puteam trece mai departe cu înregistrarea.

NewsBlur

1 3 2 4

 

 

 

Îmi place că seamănă, atât la design, cât şi la funcţionalităţi, cu Google Reader şi că are opţiunea Saved Stories, care implică salvarea ştirilor sau articolelor preferate, fie pentru a le păstra, fie pentru a le citi mai târziu. Adică pot folosi NewsBlur şi ca buzunar de articole. Asemănător cu aplicaţia Pocket, pentru cine o cunoaşte.

Vine şi cu variantă premium, care costă 2$/lună, 24$/an, plătiţi o dată. Asta ar putea fi o problemă pentru unii. Ştiu, internetul nu ar trebui să includă şi plăţi. Avantaje:

 1. poţi urmări un număr nelimitat de feeduri (varianta gratis îţi permite doar 64 feeduri);
 2. face de 10 ori mai multe updateuri la feeduri;

Feedly

2013-06-26T16-35-04_11 2013-06-26T16-35-04_10 2013-06-26T16-35-04_9 2013-06-26T11-13-58_190 2013-06-26T16-35-04_12

 

 

 

Îmi place că are propriul serviciu de cloud, ceea ce îl face oarecum independent de Google şi că poate fi sincronizat cu o mulţime de alte readere, înafară de Google Reader. La capitolul aspect stă mai prost decât NewsBlur; articolele din liste ar fi putut fi aranjate mult mai bine. În rest, are aceleaşi opţiuni ca şi Google Reader şi NewsBlur, însă nu vine şi cu variantă premium. Momentan.

Acum nu mai rămâne decât să aleg între cele două şi pot spune că am rezolvat şi problema readerelor.

Voi cum staţi, aţi găsit un înlocuitor potrivit pentru Google Reader?

Există 12 comentarii publicate la acest articol:

 1. romanianstampnews

  Eu folosesc acum QuiteRSS (versiunea portabilă). Şi sunt utilizator „greu” pentru fluxurile RSS, am în reader câteva peste două sute, generându-mi circa 2500-3000 de „ştiri” pe zi. Are destul setări cu ajutorul cărora îl poţi „îmblânzi” după pofta inimii. Autorii mai au ceva de lucrat la el (e abia la versiunea 0.13), dar când am început să-l folosesc era singurul reader disponibil în format portabil (asta înseamnă că nu scrie nimic în registrii Windows-ului şi că în loc de utilizare în „cloud” pot să-l folosesc de pe hardul meu extern care mă însoţeşte peste tot).
  Ulterior am văzut că şi RSS Bandit a beneficiat de o versiune portabilă (şi pe ăsta îl folosisem înainte de a trece la Google Reader, cu muuulţi ani în urmă).

  1. Ciprian blogger

   Şi eu care am doar vreo 80 de feeduri. Şi îmi generează mai mult de 3000 de ştiri pe zi. Bine, urmăresc şi multe publicaţii online şi siteuri străine pe diferite nişe.

  1. Ciprian blogger

   Când urmăreşti feeduri de la TechCrunch, Boston The Big Picture, Boston.com, PetaPixel, BBC News, 40 bloguri mari româneşti, 6 siteuri de presă din România şi alte bloguri, se adună „noutăţile”.

 2. Litere Stacojii

  Scuze de spam, te anunt ca am mai deschis doua bloguri care n-au legatura cu advertorialele. 
  Daca iti face placere sa ma citesti te astept pe blogurile mele, macar din curiozitate. Si daca vrei sa ma adaugi la BlogRoll, anunta-ma sa te adaug si eu pe ele.
  http://literestacojii.com este un blog literar.
  http://adolescentisenzationali.wordpress.com este un blog special pentru tineri, in care dezbat toate problemele lor.
  Iti multumesc, te pup!

 3. Melk

  Cum de ți-a cerut AOL Reader numărul de telefon?!? Eu m-am autentificat cu Google și am importat manual toate feed-urile din Google Reader. N-a mers din prima, se încarcă greu, ai nevoie de rabdare. ;)

  Mi se pare cea mai curată și prietenoasă interfață dintre astea noi, dar are prea multe lipsuri și probleme față de Feedly.

  1. Ciprian blogger

   Era acolo, la înregistrare, un câmp în care cerea numărul de telefpn, pe care dacă nu îl scriai, nu mergeai mai departe. Şi am tot scris numărul de câteva ori şi tot îmi spunea că îl scriu aiurea. M-am enervat şi mi-am băgat piciorul în el AOL Reader.

   Acum, parcă aş plăti ăia 24$ şi aş merge pe NewsBlur, dar şi Feedly e tentant. Păcat că are un aspect nefinisat, cu multe spaţii goale.

 4. Claudiu

  Facilităţile Feedly sunt mult mai multe, dar nu e cazul să mă întind acum. Ca să spun şi ce nu-mi place, share-ul pe Facebook e deficitar: în loc să ai un buton de share (de dat mai departe), creezi un link promoţional către Feedly (“A better reader”).

  1. Ciprian blogger

   Feedly are toate şansele să rupă, dacă ar desena un design mai ok. Aşa cum e acum, mai că aş merge pe NewsBlur.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.