Negativistul român

scris de | joi, 8 august 2013, 17:15 | 3 comentarii

Dacă tot am scris ieri despre o întâmplare păţită în timpul unei călătorii în Polonia, iar azi am văzut reportajul celor de la Antena 1, referitor la toaletele mizerabile din trenuri şi investiţiile din Gara de Nord, mi-am amintit de gara din Budapesta, pe care pot spune că am vizitat-o tot anul trecut, când încercam să găsim drumul către Clădirea Parlamentului.

Dacă în faţa gării din Bucureşti găsim doar taxiuri pirat şi un trotuar acoperit de mucuri de ţigară, în faţa gării din Budapesta am dat doar peste beţivi, cerşetori şi oameni ai străzii. Care, evident, miroseau îngrozitor, scuipau pe jos şi vorbeau pe un ton ridicat. Apoi am intrat şi ne-am lovit de un miros mai îngrozitor decât cel de afară şi de un număr şi mai mare de oameni ai străzii.

N-am stat foarte mult prin zonă deoarece trebuia să vizităm Clădirea Parlamentului şi apoi să plecăm spre Slovacia, însă imaginea pe care mi-a oferit-o gara din Budapesta a fost una tristă. Dacă e să facem o comparaţie, Gara de Nord din Bucureşti este chiar ok. Normal, mai e de muncă la anumite capitole, însă nu miroase, nu e foarte murdară şi nici n-are prea mulţi cerşetori. Şi-am trecut pe acolo de destule ori şi în toate momentele posibile ale unei zile.

Fără să exagerez, am ajuns să ne plângem până şi de lucrurile bune.

american splendor

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

  1. ropetili

    Toți zicem așa. Chiar și despre străzile din România. Dar puțini știu că in USA străzile sunt tot la fel, singura diferență este că acelea sunt drepte, în schimb au sute de crăpături. Și să nu crede-ți că școlile arată mai bine. Ce vedeți în filme este doar scenă. Ca urmare, să nu mai fim negativi.

    De aceea, felicitări autorului pentru articol.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!