Review: acumulator extern Momax iPower S2

Am comandat acumulatorul extern Momax iPower S2 de pe DX pe 6 martie 2013 şi a ajuns pe 2 aprilie 2013, chiar dacă pe site se preciza că o astfel de comandă ajunge în cel mult două săptămâni. N-am luat prea în serios timpul de expediere, că oricum nu era un colet urgent.

Ceea ce vedeţi în imaginile de mai jos este un acumulator extern Momax iPower S2, cu o putere de 5.600 mAh, universal. Vine cu două cabluri microUSB și USB (unul de 14 și unul de 90 de centimetri), două manuale de utilizare, unul în chineză și unul în engleză, și o husă neagră.

A costat 37.80 dolari (acum văd că e 35.50 dolari la reducere 6%), adică 127 de lei la cursul zilei de azi, cu 143 de lei mai ieftin decât pe eMAG. Dacă îl luaţi de pe DX, aveți parte de transport gratuit cu avionul până la sediul Poştei Române din judeţul în care este trecută adresa de destinație, iar taxele de vamă şi depozitare de la poştă nu costă nimic. Trebuie doar să te prezinți cu buletinul şi să fii de faţă când se desface coletul, să nu cumva să aveţi droguri în el. Sau altceva.

Așadar, câteva opinii despre acumulatorul extern Momax iPower S2:

Performanţă: un iPhone 3GS poate fi încărcat complet de patru ori. Durează cam o oră şi 20 de minute pentru 3GS şi aproximativ o oră şi 40 de minute pentru un 4S. Acumulatorul extern se încarcă complet în circa trei ore și jumătate.

Design: este plăcut la atingere, finuţ şi fără colţuri care să deterioreze rucsacul. Cele 132 de grame mi s-au părut totuşi puţin cam grele, asta atunci când îl pun în buzunar, iar dimensiunile relativ mici (86 x 42.5 x 26.5 mm) un pic incomode.

Aspect: acel design de diamant dă un aspect plăcut. Are două culori principale, se poate vedea în fotografii, iar beculețele care îți arată câtă energie mai are stocată arată chiar mai bine decât mă așteptam. Noaptea, când țin ceva la încărcat, lumina e destul de puternică, așa că întorc acumulatorul pe partea cealaltă.

Rezistență: l-am scăpat de câteva ori din mână, de câteva ori pe parchet și o dată pe scările de la intrare, care sunt din beton, și nu a pățit nimic. Liniile de îmbinare au rămas aceleași, iar nicio bucată din el nu a sărit. Doar câteva zgârieturi.

Comoditate: cel mai des l-am folosit în timpul orelor de la liceu. Conectam telefonul şi le lăsam în bancă. Cablul legat ajută mult şi ocupă puţin spaţiu. Al doilea caz în care am folosit acumulatorul a fost în autobuz, când ţineam neapărat să văd ce se mai întâmplă pe Instagram şi aveam doar 15% baterie. A fost la fel de mulțumitor. Acumulatorul l-am pus în buzunarul de la rucsac, iar cablul nu a deranjat deloc.

3 comentarii

  1. Cred că o să îmi iau și eu unul. Acum am unul de la Oyama de 4.000 mAh și m-ar tenta unul de 9.000 mAh pentru că am văzut că există și de o asemenea capacitate. Am avut și solar, dar nu mi s-a părut mare scofală panoul. După el tot prin USB ajungeai să faci încărcarea la final.

Ce părere ai despre acest articol?