Încep să mă simt tot mai mândru de România

scris de | joi, 2 august 2012, 01:58 | 28 comentarii

Sunt mândru de țara mea dintotdeauna, de când mă știu. Citesc presa sportivă și văd că România a luat o medalie de aur la tir sportiv, CFR merge mai departe în preliminariile din Liga Campionilor, FC Vaslui face un egal cu Fenerbahce. Treburile merge din ce în ce mai bine pentru noi, iar asta nu poate decât să mă bucure.

România a arătat de ce este în stare. CFR Cluj a învins Slovan Liberec cu 1-0 în preliminarii, la Jocurile Olimpice de la Londra avem șase medalii câștigate. Alina Dumitru și Corina Căprioriu câștigă două medalii de argint la judo, Alin Moldoveanu ia aurul la tir, Roxana Cocoș și-a adjudecat o medalie de argint la haltere și Răzvan Martin a luat bronzul la haltere.

Mai înainte am revăzut golul marcat de Antal în poarta turcilor. Chiar nu are cum, dacă ești român cât de puțin, să nu îți vină să scoți capul pe geam și să strigi „gol” după o astfel de execuție. În tribune erau 45.000 de turci care au amuțit după gol. De vis!

Există 28 comentarii publicate:

  1. Întuneric

   Acum nu diferă cu nimic de altădată.

  2. Întuneric

   Steaua – Spartak, 0-1. Heerenven – Rapid, 4-0. Tu măcar ai crezut. Ei, mă îndoiesc.

  3. pardauro blogger

   Păcat. Ce pot să mai spun. Chiar credeam că Rapid se va califica anul ăsta. Steaua la fel. Măcar ne punem speranțele în CFR și Vaslui. Dacă e să fie.

 1. Adelina

  Știi și ce rezultate au obținut tinerii noștri la Olimpiada Internațională de Chimie? Chiar că poți să fii mândru că ești român. Și nu numai la chimie.

 2. Mihai

  Toată stima pentru cei care au câștigat medalii la olimpiadă! Și FC Vaslui ar trebui felicitată pentru rezultatul obținut. În ceea ce privește rezultatul CFR-ului. Este bun, numai că mă așteptam la cel puțin două goluri diferență. Poate la aceste Jocuri Olimpice reușim să luăm mai multe medalii decât în anul 2008. Mult succes concurenților!

  1. pardauro blogger

   Nu strică să sperăm la Jocurile Olimpice și la cât mai multe medalii. Chiar aș fi bucuros ca România să își întreacă numărul de medalii luate la Beijing. Legat de fotbal, deja mă bucuram de o extraordinară victorie a celor de la FC Vaslui. Nu mulți se așteaptă ca în minutul 90 să vină un gol din partea adversarilor. Dacă ai văzut meciul bănuiesc că ai observat tăcerea tribunelor pe parcursul meciului. De CFR sunt mulțumit.

  2. Mihai

   Da, au jucat foarte bine, mai ales în prima repriză. Tind să cred că turcii i-au luat puțin peste picior pe români. Este un rezultat bun pentru FC Vaslui, dar returul va fi de foc. Nu trebuie să ne bucurăm prea mult, așa cum nici Trnava/CFR nu ar trebui să o facă. S-au răsturnat meciuri de la 2-0, dar de la 1-1 sau 1-0.

  3. pardauro blogger

   Returul este pe 8 august, nu? Întreb pentru că nu mai țin bine minte. Tot ce pot visa e ca Vaslui să își dea silința, ca și în tur. Dacă reușește să marcheze din nou, iar turcii să nu facă mare lucru, moldovenii au toate șansele să dovedească că au una dintre cele mai bune echipe de fotbal din țară în momentul ăsta. De CFR numai de bine. Mă aștept la un rezultat bun. Rapid nu mai are șanse. Steaua poate reînvia. Sperăm!

  4. Mihai

   Da, pe 8 se joacă pentru Champions League și pe 9 pentru Europa League. Vreau să se califice cât mai multe echipe românești. De la semifinala Stelei din 2006 sunt totuși rezervat înainte de a mă bucura. Până nu văd un rezultat final.

  5. pardauro blogger

   Putem spera la calificarea CFR-ului, iar apoi a Stelei. În privința Vasluiului sunt rezervat. Iar Rapid nu mai are șanse. E aproape imposibil să se marcheze cinci goluri.

  1. pardauro blogger

   Într-un fel am, dar nu îmi pun mari speranțe în zilele ce urmează în sportul românesc.

  1. pardauro blogger

   M-am referit strict la rezultatele sportive din ultima săptămână. Dar motivele tale care sunt?

 3. Nice

  Este bine că sportul ne mai aduce câteva motive de bucurie. Am citit articolul tău după seara de ieri din Europa League. Iar dezamăgirea este uriașă. Cele două echipe sunt eliminate din competiție. Pe mine oricum mă interesează să ajungem în fazele superioare ale competiției, măcar în grupe. Un joc câștigat în tururile preliminare nu este cine știe ce motiv de mândrie.

  1. pardauro blogger

   Am văzut și eu unul din meciurile de aseară. Dezamăgire totală, din păcate. Steaua încă are șanse dacă reușește un 2-0 în retur, iar Rapidul este practic eliminat din competiție. Cel puțin ne punem bazele în CFR și Vaslui.

  1. pardauro blogger

   Astea sunt detalii. Supărat după rezultatele de aseară din Europa? Și eu! Dar sunt mândru de rezultatele din Champions League de acum două zile.

Ce părere ai despre acest articol?