Luna și … secretele sale fotografice

scris de | miercuri, 9 mai 2012, 09:46 | 25 comentarii

Mai ţineţi minte ziua de cinci mai? La partea de seară mă refer; atunci când luna atinsese cote extraordinare privind apropierea sa faţă de planeta noastră. Cât de frumoasă era şi câtă lumină transmitea în miez de noapte. Ca şi cum Dumnezeu ar fi lăsat becul aprins! Superb!

Văzând faptul că dorea să ofere peisaje demne de invidiat, cum să nu iasă fotografii la câteva capturi. Bine, câteva, este cuvântul de început; nu are rost să vă spun faptul că am stat două ore cu aparatul pe trepied, schimbând obiective, setări şi încadrări. Trecând peste aceste aspecte şi fără prea multe cuvinte, vă invit să vizualizaţi următoarele fotografii, iar dacă vă lasă inima şi sufletul (zic!), să îmi spuneţi o părere. Fie ea critică sau de laudă!

Există 25 comentarii publicate la acest articol:

 1. Radu

  Eu n-am știut nimic de 5 mai… nici nu știu pe unde eram pe vremea aia. A, parcă eram acasă, dormeam dus. Păcat că nu am prins și eu momentul… Am zărit chestia asta acum un an sau doi, o seară în care luna era extraordinar de aproape și se vedea foarte fain.

  Cât despre poze… nu știu poate mergea să te apropii mai mult :D

  1. Ciprian Pardău blogger

   Sincer, nici eu nu am stiut despre ce se intampla in noaptea de 5 mai. Insa, m-a anuntat un prieten la ora 2 noaptea! :) M-am conformat si uite ce a iesit!

   Cat despre apropiere, atat a putut duce cel mai mare obiectiv pe care il am in trusa! Cu timpul, ma voi apropia tot mai mult :)

  2. Radu

   Ce obiectiv ai? De fapt zi și camera, dacă tot zici. Dacă scrie deja undeva pe aici pe blog, scuze dar nu am aflat încă :)

  3. Ciprian Pardău blogger

   Pe blog nu scrie; cred ca voi mentiona cat de curand. Am un Sony Alpha 100 cu un 18-70 Sony si 70-210 Sigma. Tu ce ai dom`le? :D

  4. Radu

   La mine n-ai scuză, că scrie pe blog =))

   Am un Canon 500D cu 18-55 și 75-300, dom’le :)

  5. Ciprian Pardău blogger

   Scuza-ma, nu am cautat! :D Dom`le, tu ai un 300 macar…insa eu cu 210 meu, doar atat m-am putut apropia! :) Cand treci pe la Vatra Dornei la o sedinta foto? Te gazduiesc eu o noapte daca doresti :)

  6. Radu

   am avut și 200, la camera veche.. un Pentax k10D

   Vatra sună tentantă. Nu am fost niciodată (sau am fost când eram mic) Dar am fost pe rarău, și e aproape… deci data viitoare când urc, poate cobor în Vatra

  7. Ciprian Pardău blogger

   Numai bine; ca tot trebuie sa ies la cateva panorame cu orasul din varful partiei. Cand e sa vizitezi imprejurimile, dai un semn si cine stie ;)

  8. Radu

   Am în plan să vizitez puțin orașele din blogroll (a se înțelege orașele în care sunt cei din blogroll) dar nu știu când materializez planul :D

  9. Ciprian Pardău blogger

   Wow…buna idee! Imi va face placere sa scriu despre proiectul tau. Asta dupa ce vei si incepe! ;) Ai stabilita macar o data vaga? :D

  10. Radu

   momentan las-o între noi ;)

   Poate nu m-am exprimat corect, având în vedere că ai zis proiect… Nu cred că voi pleca și voi vizita toate orașele în lanț, deși e o idee bună: câte o zi în fiecare oraș… Uite o chestie ce merită gândită mai mult… am să fac un itinerar… Dar te anunț când știu ceva sigur.

  11. silvius 210

   Mai mult conteaza partea organica din spatele senzorului/filmului decat ce fel de senzor/ film este.Nu zic ca nu conteaza dar poate sa fie si full frame , daca persoana care il manipuleaza nu stie ce inseamna numerele si literele de pe display si/ sau obiectiv degeaba il are ;)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Stefania, iti multumesc pentru apreciere. Inseamna enorm pentru mine. Cat de frumos este sa te am ca cititoare fidela. Seara placuta sa ai!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Multumesc pentru apreciere! Lasa ca vor mai exista momente. Daca ai sti cate oportunitati de a realiza fotografii superbe au existat…

  1. Ciprian Pardău blogger

   Multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca ti-au placut. Cum sa nu iti urez eu o noapte placuta?!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.