Fotografie: câteva imagini recente cu luna

Mai țineți minte seara de 5 mai? Atunci când luna a atins cote extraordinare privind apropierea sa față de planeta noastră? Cât de frumos se vedea și cât de multă lumină transmitea în miez de noapte. Ca și cum Dumnezeu ar fi lăsat becul aprins peste noapte.

Așa că am ieșit la făcut câteva fotografii. Am stat vreo două ore cu aparatul pe trepied, am schimbat obiective, am tot modificat setări și am încercat mai multe încadrări. Din ce a ieșit și ce am procesat până acum vă las o imagine și vă invit să îmi lăsați și o părere.

25 comentarii

 1. Eu n-am știut nimic de 5 mai. Nici nu știu pe unde eram pe vremea aia. Parcă eram acasă, dormeam dus. Păcat că nu am prins și eu momentul. Am zărit chestia asta acum un an sau doi, o seară în care luna era extraordinar de aproape și se vedea foarte fain. Cât despre poze, nu știu, poate mergea să te apropii mai mult.

  • Nici eu nu am știut, dar m-a anunțat un prieten. M-am conformat și uite ce a ieșit. Cât despre apropiere, atât a putut duce cel mai mare obiectiv pe care îl am. Cu timpul mă voi apropia tot mai mult.

  • Ce obiectiv ai? Și ce cameră? Dacă tot zici. Dacă scrie deja undeva pe aici pe blog, scuze! Dar nu am aflat încă.

  • Pe blog nu scrie. O să adaug cât de curând. Am un Sony Alpha 100 cu un 18-70 Sony și un 70-210 Sigma. Tu ce ai?

  • La mine n-ai scuză pentru că scrie pe blog. Am un Canon 500D cu 18-55 și 75-300.

  • Scuze, nu am căutat. Tu ai un 300 măcar. Dar eu, cu un 210, doar atât m-am putut apropia. Când treci prin Vatra Dornei la o tură de fotografie?

  • Am avut și 200 la camera veche, un Pentax K10D. Vatra Dornei sună tentant. Nu am fost niciodată sau am fost când eram mic. Dar am fost pe Rarău și e aproape. Deci data viitoare când urc poate cobor până în Vatra Dornei.

  • Numai bine. Că tot trebuie să ies la câteva panorame cu orașul văzut din vârf de pârtie. Când e să vizitezi împrejurimile dai un semn și cine știe.

  • Am în plan să vizitez puțin orașele din blogroll, dar nu știu când materializez planul.

  • Bună idee. Îmi va face plăcere să scriu despre proiectul tău. Asta după ce o să îl începi. Ai stabilită vreo perioadă?

  • Momentan nu. Poate că nu m-am exprimat corect având în vedere că ai zis proiect. Nu cred că voi pleca și voi vizita toate orașele în lanț, deși e o idee bună. Câte o zi în fiecare oraș. Uite o chestie ce merită gândită mai mult. Am să fac un itinerar. Dar te anunț când știu ceva sigur.

  • Mai mult contează partea organiză din spatele senzorului/filmului decât ce fel de senzor/film este. Nu zic că nu contează, dar poate să fie și full frame. Dacă persoana care îl manipulează nu știe ce înseamnă numerele și literele de pe display și/sau obiectiv degeaba îl are.

 2. Eu nu am tras luna în poză, dar i-am remarcat strălucirea plimbându-mă în seara respectivă prin oraș. Am remarcat și fotografia ta.

Ce părere ai despre acest articol?