Să vorbim de bine despre Little Blog e-Book

scris de | duminică, 7 octombrie 2012, 19:37 | 3 comentarii

Ştiu că s-a scris enorm de mult despre această mică cărţulie în mediul online, însă dinadins am aşteptat trecerea câtorva zile înainte de a publica articolul. Tocmai pentru a avea ocazia de a citi, mai întâi, părerile celor care au fost intervievaţi şi publicaţi în micuţa carte a blogosferei româneşti.

Îmi accept vina, nu i-am recunoscut pe toţi cei peste care am dat răsfoind, electronic vorbind, cartea şi sincer mi-e puţin cam ruşine de treaba asta. Pentru că sunt blogger, pentru că scriu de trei ani în blogosferă, pentru că în tot acest timp ar fi trebuit să îi recunosc pe oamenii ăştia care, la cel mai serios mod posibil, au făcut o grămadă de lucruri bune pentru online-ul de care în zilele noastre îşi bat joc atâtea persoane cu pretenţii şi companii cu capu-n nori.

Şi să nu uităm de sacrificiile pe care le-au făcut unii dintre aceşti oameni. O parte au renunţat la serviciu doar pentru că le încurcau activitatea blogosferică, alţii au ales să se întreţină doar din banii pe care îi câştigă scriind doar pentru că aşa se puteau ocupa, cu adevărat, de marea lor pasiune, iar alţii au ales să îşi sacrifice sute de ore de nesomn pentru a reuşi să scrie toate articolele la care s-au gândit.

Tocmai din aceste motive îi admir pe toţi, cu toate că de unii nu auzisem niciodată. Şi tot din aceste motive afirm şi că sunt mândru de faptul că există o asfel de carte – culegere de interviuri – a online-ului românesc. Iar partea cea mai aducătoare de zâmbete este că, atunci când aceasta s-a lansat în cadrul Webstock 2012, toate cele 500 de exemplare s-au dat mai ceva ca pâinea caldă. De aici şi motivul pentru care nici măcar cei ce apar notaţi în file nu au apucat să-şi rezerve un exemplar.

Şi-n plus, pentru ca a-listerii să mai dovedească încă o dată că le pasă de cei ce vin din spatele lor, au creat şi versiunea electronică a cărţii. Tocmai pentru ca oricine vrea să o citească, să nu mai fie nevoit să şi plătească pentru asta. Iar ca un simplu sfat venit din partea unui blogger de 16 ani (eu, hehe), vă recomand din suflet să citiţi ce au de spus aceşti oameni.

Ca să închei, nu pot decât să citez din vorbele lui Cetin care, fie vorba-ntre noi, a reuşit să spună cel mai adevărat lucru publicat în toate cele 48 de pagini ale cărţii: „Bloggerii vechi uită de unde au plecat, iar bloggerii noi uită că (încă) nu au plecat de nicăieri.”

Lectură plăcută s-aveţi:

Iar dacă vreţi, citiţi şi ce au scris despre această cărţulie unii bloggeri români, precum: Petreanu, Chinezu, Refresh, Piticu, Manafu, LazyNews, Sutu, Mariussescu şi Raluca Tănase.

Există 3 comentarii publicate la acest articol:

  1. horia

    Si eu am scris despre ea. Cred ca avem ceva de invatat de la ei :).

    Am extras chestiile pe care le-am considerat eu mai interesante la fiecare din ei.

    Am numit articolul Afla ce au de zis bloggeri mai de succes ca mine.

    Ca fapt divers, am facut o analiza lingvistica pe text (nu pretind ca e foarte exacta, dar cred ca e edificatoare) si am constatat ca pe locul intai la frecventa aparitiilor in interiviuri a fost interactiunea cu cititorii.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.