Life in Pictures – Album de familie

scris de | duminică, 5 februarie 2012, 19:18 | 24 comentarii

Înainte de a începe, aş dori să îmi cer scuze Mirelei pentru absenţa articolului meu din cadrul seriei Parfumurilor copilăriei; mi-a plăcut tema enorm, însă timpul liber din offline m-a forţat să nu particip.

Revenind la articolul duminical şi nu la Repausul Dominical , pentru astăzi v-am pregătit ceva special via Muzeul de Fotografie. Este vorba despre un vechi album fotografic de familie, realizat în jurul anilor 1920-1925 în capitală, aparţinând, cel mai probabil, inginerului Negrescu şi familiei sale. Imaginile, în prezent ajunse la gradul de documente, prezintă membrii unei familii bucureştene în timpul mai multor şedinţe foto realizate în anotimpuri diferite.

Din păcate, detaliile arhitecturale prezente în fotografii, oricât de mult timp ar fi studiate, nu indică o zonă anume, ceea ce face aproape imposibilă dezvăluirea locului realizării următoarelor cadre. Înainte de a începe, aş dori să îi mulţumesc lui Alex Gâlmeanu pentru fotografii şi domnului Veniamin Micu, cel care ne-a oferit accesul la asemenea comori.

Luând în considerare vechimea şi importanţa pieselor adineauri prezentate, copiile lor reprezintă fotografii în format digital, scanarea acestora nici măcar luându-se în considerare; cu toate că pare un gest inofensiv, o expunere la lumina puternică a unei imprimante ar însemna afectarea calităţii şi a duratei de viaţă a pieselor. Vă mulţumesc încă o dată pentru atenţie, iar până data viitoare nu vă pot ura decât o seară plăcută şi toate bune!

Există 24 comentarii publicate la acest articol:

 1. pandhora

  casa din fundal am impresia ca se gaseste pe strada Popa Tatu…sigur…e posibil sa confund dar…
  ne-ai dezvaluit o comoara Ciprian…felicitari!!
  imi face o deosebita placere postarea ta…

 2. Ciprian Pardău

  Pandhora, ti-am spus vreodata cat de mult ma bucur ca te numeri printre vizitatorii mei fideli? In cel mai scurt timp voi oferi informatia unor colegi pentru verificare, iar daca se dovedeste a fi adevarata sau macar ofera un perimetru cat de cat util, iti voi ramane dator! Seara buna si te mai astept!

 3. pandhora

  m-as bucura sa fie asa…Popa Tatu este una din strazile dragi mie care inca mai pastreaza cateva case cu acel parfum al Bucurestiului ramas pentru totdeauna…de alta data…

  vin cu drag la tine Ciprian pentru ca iti admir tenacitatea cu care iti ingrijesti pasiunea si pentru ca si eu privesc cu acelasi drag in trecut :)

 4. Ciprian Pardău

  Crede-ma ca si eu m-as bucura sa ai dreptate in privinta acelei cladiri! Avand in vedere faptul ca nici detinatorul de drept al fotografiilor originale nu stie unde au fost realizate, ar fi ceva deosebit sa ofer astfel de informatii acelui domn, dar si Muzeului de Fotografie.

  Pandhora, ti-am mai spus, ma bucur enorm ca ma vizitezi ori de cate ori ai timp, insa imi cer mii de scuze ca nu pot face si eu la fel. Sunt foarte prins cu tot felul de lucruri in offline si cand gasesc timp liber, il dedic scrisului pe blog sau fotografiei. Seara faina!

 5. Gabriela Elena

  Bine te-am găsit, Ciprian!
  Mă bucură faptul că am fost curioasă să vizitez şi bloguri pe care nu le cunosteam, cu ocazia zilei „Life în picture”. :)
  Nu aş fi avut ocazia să mă bucur de aceste COMORI!

  Înainte de această temă am scris un articol legat de parfumul scrisorilor şi articolul tău parcă a fost o continuare. De aceea cu atât mai mult m-am bucurat. :)

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.