Jurnal de blog #4

Postările din această serie de articole reprezintă o trecere în revistă a tuturor modificărilor aduse blogului. De fiecare dată când pun în practică mai multe actualizări o să le adun și o să le explic pe fiecare în parte într-un articol de acest gen. Motivul este unul simplu, și anume că astfel pot să țin o listă cu toate lucrurile pe care îmi propun să le schimb și păstrez o evidență a modificărilor făcute blogului.

Modificări aduse blogului până la această dată:

1. Am renunțat la serviciile celor de la GlobeHosting și mi-am mutat domeniul de la ei pe persoană fizică, iar mai apoi la cei de la MxHost. Am făcut asta pentru că acolo am toate site-urile la care lucrez, iar blogul era ultimul rămas la un alt registrar. Așa le pot administra pe toate din același tablou de bord și beneficiez de asistență tehnică dintr-un singur loc.

2. Am renunțat și la serviciile celor de la EasyHost și mi-am mutat planul de găzduire de la ei la MxHost, iar motivele sunt aceleași ca și cele enumerate la punctul anterior.

3. Am mai șters 67 de articole de pe blog, publicate prin 2011-2012. Cu unele nu mă mai identific, cu altele nu mai sunt de acord, iar unele erau doar fotografii sau videoclipuri de pe YouTube. Deodată cu articolele s-au șters și 95 de comentarii, printre care și 67 de ping-uri.

4. Am creat o nouă pagină de Facebook pentru blog și am adăugat un plugin pentru afișarea sa în sidebar. Creată pe 28 septembrie 2020, până la ora asta sunt acolo aproape 70 de like-uri. Nu este un număr impresionant de fani, dar este un început.

5. Am mai lucrat la viteza de încărcare a paginilor de pe blog, iar acum o pagină se încarcă complet în 7.66 secunde. Este un progres uriaș față de 22.18 secunde, timpul în care se încărca complet o pagină de pe acest site pe 13 septembrie 2020, după cum scriam și aici.

Modificări pe care vreau să le aduc blogului:

1. Următorul pas pe care trebuie să îl fac este instalarea unui certificat SSL. Am discutat cu cei de la MxHost și se va rezolva undeva după ziua de 12 octombrie sau mai repede.

Toate articolele de acest gen se găsesc aici.

Ce părere ai despre acest articol?