Jurnal de blog #3

Postările din această serie de articole reprezintă o trecere în revistă a tuturor modificărilor aduse blogului. De fiecare dată când pun în practică mai multe actualizări o să le adun și o să le explic pe fiecare în parte într-un articol de acest gen. Motivul este unul simplu, și anume că astfel pot să țin o listă cu toate lucrurile pe care îmi propun să le schimb și păstrez o evidență a modificărilor făcute blogului.

1. Am făcut câteva modificări în single.php și comments.php. Imediat sub titlul de articol există o zonă în care sunt afișate numele autorului, data și ora publicării și numărul de comentarii. La cea din urmă, la articolele cu zero comentarii, se afișa textul „Tu ce părere ai? Hai să discutăm”, iar acum se afișează doar „Tu ce părere ai?”. La articolele cu comentarii se afișează „1 comentariu” sau „x comentarii”, după caz.

2. Am actualizat, din cPanel, versiunea PHP. Până acum blogul a funcționat cu PHP 5.6, fapt pentru care am trecut la PHP 7.2, cea mai recentă versiune. Această actualizare a făcut ca o pagină din site să se încarce complet în 9.22 secunde, o îmbunătățire considerabilă față de 18.54 secunde, cât era înainte.

3. Am adăugat și o nouă piesă în sidebar pentru afișarea paginii de Facebook a blogului. Acest lucru l-am făcut cu ajutorul unui plugin numit Simple Like Page Plugin și creat de Top Devs. Se poate observa imediat sub secțiunea de căutare pe blog, în sidebar.

4. Am mai lucrat între timp în header și la meniul principal al blogului, unde o se vor găsi atât categorii de articole, cât și unele subcategorii. Momentan sunt pregătite următoarele categorii:

Filatelie – categoria în care o să apară articole despre timbre, în principal românești, despre colecții și loturi, literatură de specialitate, mici studii și opinii sau despre vânzări și licitații filatelice.

Utile – categoria în care o să apară articole despre tot felul de lucruri pe care le consider utile și care ar putea să ajute și pe unii dintre cititori, care pot fi legate de ciclism, CFR, transporturi, WordPress etc.

Gânduri – categoria în care o să apară articole destul de diverse, mai lungi sau mai scurte, mai serioase sau mai puțin serioase, pe tot felul de domenii la care mă pricep sau nu.

Urban – categoria în care o să apară articole care țin de oraș, de arhitectură, de mașini vechi, de clădiri și locații turistice, dar și de proiecte și lucrări pe care le observ pe afară.

Toate articolele de acest gen se găsesc aici.

Ce părere ai despre acest articol?