Jurnal de blog #2

Postările din această serie de articole reprezintă o trecere în revistă a tuturor modificărilor aduse blogului. De fiecare dată când pun în practică mai multe actualizări o să le adun și o să le explic pe fiecare în parte într-un articol de acest gen. Motivul este unul simplu, și anume că astfel pot să țin o listă cu toate lucrurile pe care îmi propun să le schimb și păstrez o evidență a modificărilor făcute blogului.

1. Am adăugat un plugin pentru imaginile din articole. Am renunțat la Easy Fancybox și l-am înlocuit cu Shutter Reloaded Plus. Galeriile de imagini sau orice altă fotografie postată pe blog se poate vedea mai bine, se încarcă ceva mai repede, iar navigarea prin imagini se poate face din tastatură sau mouse.

2. Am adăugat un buton de Back to Top pe toate paginile blogului. Se poate găsi și folosi în colțul din dreapta jos imediat după ce se trece de ecranul al doilea al site-ului. Scutește pe toată lumea de folosirea în plus a mouse-ului, iar simpla apăsare a butonului va duce automat în partea de sus.

3. Am șters 66 de articole vechi de pe blog, majoritatea cu imagini pe care le-am făcut prin anul 2011, în perioada în care încă învățam ce înseamnă fotografia și cum se face. Deodată cu articolele șterse au ajuns la coșul de gunoi și 18 comentarii, dintre care două erau ping-uri.

4. La nivel de header am rezolvat cu afișarea siglei blogului. Acum se vede bine și se asortează cu tema site-ului. Am adăugat și o scurtă descriere a blogului. Nu e definitivă, dar momentan se potrivește cu direcția pe care îmi doresc să duc blogul. Am conturat meniul și am adăugat și cele patru categorii principale pentru a putea fi accesibile din orice pagină.

5. Am mai lucrat puțin la sidebar și am mai aranjat una-alta pe acolo. Momentan nu sunt noutăți în această secțiune, însă acum arată așa cum îmi doream să arate: simplu și curat.

6. Am actualizat descrierea din footer. Nu am mai făcut modificări pe acolo de prin anul 2016, fapt pentru care era necesară o nouă editare. Acum se afișează doar text, am scăpat de linkuri și am adăugat bold doar acolo unde era necesar. Se vede curat, pe trei rânduri, așa cum este normal să fie.

Toate articolele de acest gen se găsesc aici.

Ce părere ai despre acest articol?