Jandarmii și vânzarea de țigări ilegale

scris de | sâmbătă, 24 martie 2012, 11:51 | 4 comentarii

Ora 12:27, 19 martie 2012; proaspăt coborât din Şincaromul cel de toate zilele, mă intreptam grăbit spre bazar (teribil, ştiu). Pentru a-mi atinge măreţul scop, eram obligat să trec pe lângă piaţă. Spun obligat deoarece urăsc acea zonă; ţigani, cerşetori, chinezi, mirosuri de toaletă şi mult fum de ţigară. Un fel de paradis fiscal al produselor la negru pentru care, nimeni nu percepe TVA. De acolo îţi poţi cumpăra un pachet de ţigări (netimbrate, logic) cu doar 7-8 lei, sau poţi lua la bucată, cu 50 bani. Pentru aceia vai de mama lor e convenabil; nu au servici, nu au casă şi nici familie, dar fumează câte 20 de ţigări per day. Bani nu ştiu de unde or avea; auzisem că şi cerşitul a dat faliment în ultimul timp.

În fine, nu aceasta mi-a fost problema mai mare pe care o observasem, căci zona o traversezi uşor într-un minut (asta dacă nu te uiţi urât la nimeni), ci faptul că se vindeau ţigări „la negru” sub ochii jandarmilor. Să nu credeţi că cele două mâini ale legii patrulau prin zonă. Nu. Stăteau relaxaţi în maşina de servici: MAI 20805; unul se juca pe telefon, iar celălalt citea ziarul. La nici trei metri de vehiculul poliţienesc, un tip înalt, bărbos, îmbrăcat mereu într-o haină neagră, încasează bănuţi de la cel puţin doi cetăţeni, din câţi am văzut în minutul petrecut în zonă.

Oare jandarmii cât la sută primesc din afacere? Căci relaxarea şi primirea de bani „murdari” e o nimica toată. True story!

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.