Își mai amintește cineva de jocul Triburile?

Aseară, dintr-o întâmplare, mi-am amintit de jocul ăsta și am fost curios să aflu dacă mai există. Am făcut o căutare pe Google și am ajuns pe site, moment în care m-a lovit nostalgia și mi-am făcut din nou cont. Am intrat pe lumea 80, cea mai recentă, și mi-am construit un sat de la zero. Sunt surprins că jocul a rămas la fel cum îl știam de atâția ani de zile.

Toată treaba asta îmi amintește de anii în care făceam școala gimnazială. Un coleg de clasă care avea și el internet acasă îmi spune că a început să joace Triburile și că este interesant. M-a făcut curios, iar când am ajuns acasă mi-am făcut și eu cont și am intrat pe aceeași hartă cu el. Ne-am făcut amândoi trib, iar în perioada următoare am mai recrutat câțiva colegi.

Jucam o grămadă Triburile cu toții, vorbeam pe Yahoo! Messenger, iar din când în când ne adunam acasă la unul dintre noi și jucam de acolo. Cred că m-a ținut mania jocului vreo doi ani, până când a fost câștigată harta de un alt trib. Unii dintre colegi au renunțat pe drum, dar tribul pe care l-am pornit atunci a existat pentru câțiva ani buni.

Pe vremea aia aveam un Pentium 2 de pe care intram pe Netscape Navigator și apoi pe Triburile. Nu puteam să joc decât de pe calculator pentru că telefoanele care existau la vremea aia erau praf, iar maximul pe care îl avea cineva era un Sony Ericsson pe care de abia putea pune câteva MP3-uri. Ce să mai zic de intrat pe internet sau de făcut orice altceva.

În perioada liceului țin minte că începusem să joc din nou, dar dintr-un motiv oarecare am renunțat. Apoi au urmat anii de facultate și statul în cămin, ocazie cu care am început din nou să joc și am înființat un trib alături de colegii de cameră și alți câțiva băieți din camerele vecine. Dar am renunțat cu toții în momentul în care s-a terminat și perioada de cămin.

Iar acum, din nostalgie, o iau de la capăt cu Triburile de unul singur. Nu știu cât o să dureze entuziasmul de acum și cât o să continui să joc, însă aseară mi-am petrecut câteva ore bune în joc, nu am făcut decât să mai ascult muzică și m-am pus la somn destul de târziu.

11 comentarii

    • Stronghold seamănă mult cu Age of Empires, un alt joc de strategie pe care l-am jucat o grămadă de timp cât eram la școală sau în liceu.

  1. Eu nu am jucat Triburile, dar am un simulator de fotbal (sokker.org) pe care sunt de prin 2008. Aproape că nu îmi vine să cred și oarecum mă mai ocup de echipă din când în când.

Ce părere ai despre acest articol?