Început de Toamnă la Voroneţ

scris de | vineri, 25 octombrie 2013, 14:07 | 1 comentariu

Sar peste articolul despre Vernisajul Internaţional al Salonului de Fotografie „Călător într-o lume care mai există”; nu am reuşit să fotografiez toate fotografiile prezentate, că-i pauză şi trebuie prestare pe blog. Dar revin asupra subiectului.

Trecem direct la Deschiderea oficială a festivalului. Despre deschidere nu sunt foarte multe de spus; pot menţiona doar prezenţa politicienilor Miron Vasilica, Nicolae Bereanu, a deputatului Radu Iulian Surugiu şi a directorului centrului cultural „Bucovina”, Viorel Varvaroi.

M-a amuzat însă faptul că doamna Vasilica a spus despre documentarele prezentate în cadrul festivalului că sunt câteva documentare de clasă, chiar dacă nu a vizionat niciuna dintre creaţiile participanţilor. Domnul Surugiu a recunoscut că festivalul este mai în vârstă decât el şi că politica din ziua de astăzi reprezintă un film extrem de prost sau o comedie foarte bună. Iar domnul Bereanu a aberat puţin despre importanţa filmului în Bucovina.

Laurenţiu Damian, elev al Elisabetei Bostan a avut un discurs superb în cadrul deschiderii, imediat după prezentarea unui colaj al celor mai importante creaţii cinematografice din toate timpurile. Cităm puţin din vorbele sale: „Ce am văzut în deschiderea festivalului este o lecţie de cinema. S-a început cu fraţii Lumiere, s-a continuat cu Stan şi Bran şi Charlie Chaplin şi s-a terminat cu cadre din filme extraordinare (Naşul, Hoţii de biciclete, etc.). Pentru tineri este un colaj extrem de important.”

Urmează un articol despre Gala Festivalului Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2013, Cluj-Napoca. Eu merg să văd primele proiecţii ale filmelor înscrise în concurs. Bonus, una dintre fotografiile prezentate în Vernisajul Salonului de Fotografie:

castigatoare a sony awards

Există 1 comentariu publicat la acest articol:

  1. Pingback: La Gura Humorului a inceput Festivalul Toamnă la Voroneț, ed cu nr 33

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!