Începem să numărăm orele …

scris de | duminică, 20 mai 2012, 14:49 | 16 comentarii

… până la plecare. Europa, în cele din urmă, venim! You`re ready for us?.

Mai pe scurt, căci nu prea am timp, împachetări şi pregătiri, ştiţi voi, vă pot spune doar faptul că, timp de nouă zile, voi fi plecat în călătoria vieţii mele, în jurul Europei, alături de alte 16 persoane dragi mie. Per total, vom fi doi băieţi (inclusiv eu), 12 fete, două profesoare şi şoferul autocarului.

Vom trece, în tot acest timp, prin Ungaria, Slovacia, Polonia (Choszczno), Germania, Cehia şi Austria. Din ceea ce am reuşit să reţin, vom avea ocazia să vizităm lagărul de exterminare de la Auschwitz, cel mai mare castel european şi Berlinul, capitala Germaniei. Din program reiese şi faptul că vom juca un meci de fotbal cu polonezii, vom interacţiona lingvistic cu italieni şi francezi, iar undeva pe traseu, nu ştiu nici măcar ţara, vom fi cazaţi la un hostel.

Bineînţeles, acestea sunt doar informaţii de paravan, detaliat voi încerca să relatez de la faţa locului, în fiecare seară, dimineaţă sau oricând voi prinde timp pentru blog; asta dacă voi avea noroc şi voi face rost de un laptop şi un hotspot sau de o conexiune la internet.

Plecarea va avea loc în această noapte, undeva în jurul orei 24:00. Anunţ încă de pe acum faptul că, dacă nu voi reuşi să scriu pe blog, voi posta actualizări pe facebook sau twitter. Cred că îmi ştiţi conturile; doar sunteţi destul de mulţi cei ce le urmăriţi zilnic.

Sincer, sunt mai entuziasmat ca niciodată în legătură cu această călătorie; contribuie şi faptul că va fi prima ieşire înafara graniţelor ţării, desigur. Mă aştept să circulăm pe autostradă, cel puţin în Ungaria şi Germania; să vizităm centrul Berlinului, să gustăm din bucătăria poloneză şi nemţească şi să dormim bine în hotelurile poloneze.

Vă rog, nu-mi uraţi călătorie plăcută şi multă distracţie căci, înainte de plecare, voi scrie cu siguranţă încă un mic articol. Aşa, de rămas bun!

Există 16 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Pentru mine, bagaje inseamna: una bucata geanta cu hainute, un mic rucsac in spate cu cele mai necesare si geanta foto! :) Cred ca e clar care va fi cea mai solicitata, nu?

  2. Florin Morosan

   Le poți pune și după ce te întorci, nu e asta o problemă … Important e să faci cât mai multe și să ne duci astfel și pe noi în călătorie prin intermediul imaginilor.

  1. Ciprian Pardău blogger

   Multumesc frumos pentru urari! Scopul principal este cel de a relata Europa pe blog; insa nici distractia nu e de ocolit! :) Cica vom prinde temperaturi intre 25 si 32 grade in Polonia!

  1. Ciprian Pardău blogger

   Multumesc mult pentru urari! Speram ca va iesi totul asa cum ne-am propus! Ne auzim pe blog :)

 1. mishu88

  Vei fi șocat, nu vei mai vrea să te întorci în țară. Ai grijă de tine acolo! Treci și prin Wien Westbahnhof, fă poze la trenuri.

  BON VOYAGE!

  PS: Eu te urmez cu întârziere, pe 5 iunie voi fi și eu în Italia. :)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Iti dai seama de faptul ca, atat timp cat voi avea ocazia, voi fotografia trenurile strainilor! :) Sa imi urmaresti blogul; voi scrie zilnic :)

   Toate bune! Sa ne vedem, cu sanatate, cat de curand! :)

  1. Ciprian Pardău blogger

   Este un proiect organizat de Ministerul Educatiei in colaborare cu alte institutii europene; asadar, totul este aprobat. Voi incerca sa explic mai pe larg in articolele scrise din timpul calatoriei ;)

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.