Impresii după primul prânz luat la Casa Bucovineană

scris de | luni, 12 martie 2012, 08:39 | 4 comentarii

Ieri, undeva în jurul orei 13, mi s-a ivit ocazia de a lua prânzul alături de un bun prieten, Doru, de la Orion Media; am acceptat imediat, având în vedere faptul că eram puţin înfometat după o şedinţă foto pe pârtia Parc, plus că până ieri, nu vizitasem niciodată acest local atât de renumit în oraş.

Deoarece era duminică, am ales să nu ne complicăm prea tare, deci am comandat instant meniul zilei (în imaginea următoare)

de frupt, compus din două feluri de papa, plus desert. Ceea ce m-a făcut să îndrăgesc atât de mult acest restaurant a fost timpul de servire; auzisem la câteva persoane ceva vorbe bune despre seriozitatea cu care se tratează acolo clienţii, însă nu crezusem întru totul. Primul fel, supa de pui, a sosit în mai puţin de patru minute, alături de câteva felii de pâine coaptă pe vatră. Ce îţi poţi dori mai mult de atât??

Pot să vă mărturisesc faptul că urăsc supele de când mă ştiu, însă cea servită la Casa Bucovineană mi-a plăcut enorm. Cred că în nici 10 minute am mâncat tot din farfurie. În timp ce ni se pregătea al doilea fel, tocăniţă de porc cu cartofi natur, am avut plăcuta surpriză de a mă putea conecta la net prin intermediul Wi-Fi-ului pus la dispoziţie de local. Nici bine nu am apucat să îmi anunţ prietenii de pe Facebook că iau prânzul la acest restaurant, că cel de-al doilea fel sosise deja. O nebunie, atât pot să spun!! O mulţime de arome combinate în sos, cărniţa de porc fragedă şi gustoasă, iar cartofii făcuţi exact cât era nevoie.

Nu mai zăbovesc la cele enumerate, căci doresc să vă povestesc puţin despre desert: clătite cu ciocolată. Din nou o nebunie, cu toate că ceva mai simplu nu ar fi fost posibil. Dintotdeauna, clătitele au fost desertul meu preferat, iar despre ciocolată nu mai zic. Per total, meniul servit la Casa Bucovineană a fost mult mai delicios decât mă aşteptam, încă din momentul în care ne-am aşezat la masă. Deoarece chelneriţele erau drăguţe, vorbeau frumos şi zâmbeau mereu, iar atmosfera era una liniştită, m-au făcut să urc acest restaurant în topul preferinţelor mele, atunci când vine vorba despre mâncare.

Tot ce pot să mai spun, este faptul că recomand tuturor dornenilor şi celor care trec prin oraş acest restaurant. Din partea mea, (încă) un 10 cu felicitări şi cu promisiunea cum că voi trece pe acolo ori de câte ori voi avea ocazia. V-am ţucat (apropo, ardelenii nu au asemenea restaurante).

Există 4 comentarii publicate la acest articol:

 1. AndreiAvram

  Măi Cipriane , măăăi băiatule măi , suntem în plin post şi tu umbli să ne stârneşti pofta !?! Ruşiniiiiicăă !
  Hai că glumeam !
  Dar spune-ne şi nouă cât te-a costat frate bucuria asta de frupt ? Să mai dăm şi noi un comunicat în Trompeta Carpaţilor , să se audă pisti mări şi ţări măăi , ahoooo şi-ahoooooo !
  Ia , spune-ne , cât te-a costat ? (adică să nu ne spui cât costă ,ci cât te-a costat, daaaaa…? )
  Ciao !

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.