Idei ce ar putea face lumea un loc mai bun – #3

scris de | vineri, 14 septembrie 2012, 13:48 | 2 comentarii

Primele două articole ale seriei: episodul unu şi episodul doi.

Cu toate că în taguri apare (şi) o ancoră către noul iPhone 5 care apropo, a devenit o ştire mai mult decât virală, nu acesta este subiectul principal. Voi face referire la Apple, însă nu într-un mod excesiv, aşa c-ar fi bine să aruncaţi o privire peste noua mea idee. Dacă vreţi, la finalul materialului o să o puteţi compara cu ideile de a inventa maşina ce merge cu apă sau wordpress-ul pe comandă vocală.

Eu, personal, folosesc un iPhone 3G. Nu pentru că nu mi-aş dori ceva mai bun, ci doar pentru că 4S e cam acelaşi lucru însă, îmbrăcat în altă carcasă, iar de 5 n-am bani. La fel de bine aş putea trece şi pe Samsung Galaxy S3 sau pe Nokia Lumia 800, doar că nu vreau să las iOS pentru Android. Ar fi o chestie inutilă! Revenind la 3G-ul meu, pot spune că sunt mulţumit de tot ceea ce oferă, excepţie făcând doar bateria şi autonomia sa. E destul de stresant să te ţină vreo trei, patru ore de navigare online sau în jur de 20 de ore de folosire normală, pentru ca la finalul zilei să fii nevoit să îl pui la încărcat.

Şi uite că am ajuns la ceea ce vroiam să evidenţiez! În general, toate smartphone-urile au probleme cu autonomia acumulatorilor. Bine, e şi normal să fie aşa, având în vedere câte lucruri poţi face pe un astfel de gadget, însă nu asta era ideea!

Problema cea mai mare pe care o văd apărând în viitorul apropiat va fi strâns legată de aspectul acumulatorilor. Pentru că tehnologia avansează mult mai repede decât fugi tu, ceea ce va însemna că, la un moment dat, vor exista smartphone-uri care vor putea rezista doar o oră de navigare pe internet. Iar cum nu se va putea stoca o energie electrică mult mai mare în acumulatoare, totul va deveni o problemă serioasă!

Să ai, peste aproximativ doi, trei ani, un telefon care să poată face mai multe decât computerul de acasă, trei laptop-uri de birou şi alte opt iPhone-uri 5 (cifre luate la întâmplare), însă să nu le poţi folosi mai mult de două ore înainte de a muri bateria, va fi ca şi cum ai cumpăra sticle de bere goale, gata ambalate: complet INUTILE.

Asta, însă, doar dacă nu se va face ceva revoluţionar sau dacă nu se va înlocui acumulatorul cu un alt mod de alimentare. Iar aici intervine ideea mea:

De ce să nu se elimine bateria, iar acel spaţiu să fie folosit pentru procesor sau alte componente, iar încărcarea telefonului să se realizeze într-un mod mecanic. Ca la ceasurile alea vechi aduse din mama Rusie. Să aibă în telefon un arc sau ştiu eu ce care, atunci când telefonul se află în buzunar, iar tu în mişcare, acesta să se încarce. Sau o chestie ca la unele lanterne de buzunar cu încărcare manuală! Îl scuturi de câteva ori, iar autonomia bateriei creşte cu 1%. Iar seara sau atunci când eşti acasă să ai posibilitatea şi de a-l încărca clasic, de la priză. Ca să nu fii nevoit să alergi prin casă, cu iPhone-ul în buzunar.

Ar cam fi o idee ce ar ruina piaţa celor de la Samsung, însă Apple ar înregistra vânzări record, record. A se înţelege imense! Să poţi avea un telefon care se încarcă atunci când mergi sau când îl scuturi e ceva mai mult decât wow!!!

Eh, aşa-i că-i o idee mult mai bună decât cea de a avea maşini ce merg cu apă?

PS: Apropo, iPhone 5 e groaznic. Îl consider doar o încercare de menţinere a pieţei Apple, în timp ce vânzările Nokia şi Samsung cresc de la o zi la alta! Garantat, dacă nu ar fi fost lansat 5-ul, Apple era detronat şi trimis pe locul al doilea, sau chiar mai grav, înafara topului trei.

Există 2 comentarii publicate la acest articol:

    1. Ciprian blogger

      De pe telefonul tau poți sa scrii pe blog? Intreb pentru ca personal acesta este un criteriu important.

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.