Se închide Google Reader

Pentru cei care nu știu serviciul de RSS pus la dispoziție de Feedburner a fost cumpărat de către Google în anul 2007, suma plătită pentru acesta trecând ușor de 100 de milioane de dolari. De atunci, cu toate că și înainte de vânzare avea sute de mii de conturi deschise, lucrurile au început să se schimbe în bine.

Cei de la Google au îmbunătățit sistemul, au trecut la un design modern, au lucrat la partea de securitate și au relansat serviciul. Utilizatorii au început să prindă tot mai multă încredere, iar serviciul câștigă teren în cursa pentru supremație. Ba mai mult, după ce a văzut că lucrurile se mișcă, Google a hotărât să implementeze serviciul și pentru platforma Blogger.

Dar.

Încă nu există nicio confirmare oficială, însă aici se anunță că Google Reader se va închide pe 20 octombrie 2012 din motive cel puțin absurde. Dar Feedburner va funcționa în continuare.

Scriu asta pentru că utilizez Feedburner încă de când am început să scriu pe acest blog, timp în care am reușit să adun ceva abonați. Iar Google Reader îl foloseam pentru a afla ce se mai scrie pe alte site-uri fără să mai fiu nevoit să intru pe fiecare în parte.

Iar pentru ca lucrurile să funcționeze ca la carte și de acum încolo vă sugerez să vă abonați la noul feed al blogului, pe care îl găsiți aici. Iar dacă am printre cititori și persoane care scriu pe bloguri personale vă sfătuiesc să închideți Feedburner și să oferiți cititorilor varianta de care am amintit: nume-blog.ro/feed.

12 comentarii

  1. Google a anunțat închiderea serviciului iGoogle pentru octombrie 2013 parcă. La fel și BlogLog (de la Yahoo) pe vremea lui, au anunțat cu un an și ceva înainte. Nu cred că, dacă ar vrea să îl închidă, ar face-o așa repede.

  2. Stai liniștit că nu îl închid. Ei se referă la API. Închiderea unei API nu echivalează cu închiderea serviciului. Vestea a fost preluată prost non-developeri și a creat confuzie.

  3. Este doar o știre care dorește să producă panică printre cei care folosesc serviciul Feedburner. Google încă câștigă bani frumoși din Feedburner, probabil, și nu se riscă să îl închidă. Personal, cred că acest lucru nu se va întâmpla.

    • Chiar dacă ar câștiga foarte bine, dar ar avea și motive să îl închidă, cred că ar face-o fără să stea prea mult pe gânduri.

Ce părere ai despre acest articol?