Fotografie: cum lucrează o albină

scris de | joi, 14 iunie 2012, 22:08 | 11 comentarii

În lipsa unui obiectiv macro adecvat realizării unei astfel de imagini, am dat peste o alternativă mult mai ieftină, însă la fel de eficientă, zic! Se numeşte lupă, iar tot ceea ce a trebuit să fac, a fost să o ataşez obiectivului, în cazul meu, un Sigma 18-70, aşezat pe un Sony Alpha 100, şi să lucrez, inclusiv cu focusul, pe manual. De aici încolo, fotografii ştiu cât de greu este!

Tot ce mai vreau de la voi este o simplă părere; bună, rea, nu contează!

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

  1. Ciprian Pardău blogger

   Asta este tot ce am reusit sa prind! Chiar imi doream focalizare pe ochiul vizibil in imagine, insa doar aripa am obtinut-o. Ma bucur ca o consideri reusita!

  2. Radu

   E foarte tare, mai ales pentru o lupă. Și mai ales pentru că ai reușit să o prinzi. Cât de aproape era lentila de floare/insectă?

  3. Ciprian Pardău blogger

   Distanta focala a fost de 700/10; asta imi spune exif-ul fotografiei! Acum cred ca e raportat la obiectiv, nu la lentila :D

  4. Radu

   Eu mă așteptam la un răspuns mai uman.. de exemplu: ”am stat la vreo 5 centimetri de floare” Trebuie să-ți dai seama că având acea lentilă atașată, păcălești camera, nu?

 1. Andrei

  Nu e albina , e trantor.
  Cate incercari ai facut ? Ai stat mult in asteptare? Cum s-a petrecut fotografierea , a fost ceva de moment ? (trantorii stau ceva mai putin pe o floare si sunt foarte imprevizibili )

  1. Ciprian Pardău blogger

   Scuze, nu mi-am dat seama ce e!
   Cu acel trantor am 23 de fotografii, facute in maxim 1 minut. Eram intins in mijlocul unui camp cu flori, dintr-o livada, in asteptare de ocazii pentru a realiza astfel de fotografii. A aparut trantorul, s-a asezat pe floare, iar eu mi-am inceput treaba!

   Nu se prea misca, probabil se speriase!

Ce părere ai despre acest articol?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.