Filme străine în care au apărut mașini românești: Argo (2012)

scris de | joi, 1 octombrie 2020, 21:10 | Tu ce părere ai?

De fiecare dată când urmăresc un film și observ că în acesta apare o mașină fabricată în România, precum Dacia, ARO, Oltcit, ROCAR sau altele, revin pe blog cu un articol cât mai detaliat, alături de imagini din peliculă și alte informații utile. O să mă folosesc și de câteva platforme online din domeniu, precum IMCDb (link aici) și Automobile Românești (link aici).

Filmul despre care vorbim azi se numește „Argo”, o producție americană lansată în anul 2012 și regizată de Ben Affleck. Scenariul a fost adaptat de Chris Terrio după „The Master of Disguise”, dar și după un articol publicat în Wired Magazine. Cu o durată de două ore și o distribuție din care face parte Ben Affleck, pelicula a câștigat trei premii Oscar.

Renault 12 (sau Renault Toros)

Încep cu un Renault 12, adică o Dacia 1310 vândută în est sub sigla Renault. Tony Mendez, personajul interpretat de Ben Affleck, ajunge în Turcia, unde caută să cumpere un autoturism. Așa ajunge ca în Istanbul să se uite, printre alte autovehicule, și la un Renault 12.

În acest cadru se poate observa un Renault 12, fabricat în anul 1974, din clasa Sedan, de proveniență franceză și construit într-o fabrică din Turcia. Renault 12 a fost fabricat între 1969 și 2000. În cei 31 de ani, Renault 12 a ieșit de pe porțile fabricilor în două versiuni, L și TL. Diferența este că TL era prevăzut cu cotiere pe uși și portbagaj iluminat.

Alte trei autoturisme Renault 12 care se observă trecător

Continuăm cu un alt Renault 12, filmat de această dată în bazarul din Teheran, orașul care reprezintă și capitala Iranului. Se poate vedea doar un moment. Și acesta este un Renault de proveniență franceză și construit într-o fabrică din Turcia, însă de această dată în anul 1985.

Mergem mai departe și ajungem la o scenă în care se poate observa un alt Renault 12, la fel de trecător ca și cel precedent. În una din scenele în care apare un autoturism care a izbucnit în flăcări, undeva în spatele său se poate observa și respectivul model românesc.

Într-o ultimă scenă din „Argo” despre care vorbim în acest articol apare, tot în Teheran, pe o străduță destul de aglomerată, un alt Renault 12. Se vede la fel de trecător ca și celelalte două menționate anterior, în partea stângă a imaginii următoare.

Acestea sunt mașinile românești pe care am reușit să le observ în pelicula „Borat” din anul 2006. Încă nu știu despre ce lungmetraj voi vorbi în episodul al treilea din această serie, însă sper să fie la fel de ofertant. Dacă știi filme în care apar mașini românești nu ezita să îmi spui.

Toate articolele din această serie pot fi găsite aici.

Ce părere ai despre acest articol?