Filme străine în care apar maşini româneşti (2)

scris de | luni, 4 martie 2013, 11:10 | 11 comentarii

Episodul anterior: episodul 1 („Argo” din 2012, de Ben Affleck şi câştigător a 3 premii Oscar).

Înainte de a prezenta vehiculele româneşti dintr-un alt film străin, doresc să menţionez că mă declar mulţumit de faptul că primul episod a prins atât de bine la public (momentan, nu şi la comentatori), că a strâns 10 likeuri la articol şi alte câteva pe facebook, că a fost distribuit în câteva rânduri şi că reach-ul se apropie de 200 de persoane.

Cineva chiar mi-a recomandat aseară, după ce a citit articolul, să fac o campanie de promovare pe facebook. Am înţeles că, dacă încep cu un buget de 4 euro, facebook poate face rost de peste 9.000 de impresii, fapt ce mi-ar putea aduce măcar un grup de pasionaţi de vehicule româneşti sau de maşini în general. Păcat doar că există o problemă la plata prin intermediul Paypal, iar card nu am. Da’ nu-i bai, că nu ne grăbim nicăieri.

Aşadar, hai să îi dăm bătaie cu cel de-al doilea film! Maestre, motor!

Borat (2006), în regia lui Larry Charles:

1

 

 

 

 

Deoarece secvenţa din care a fost extrasă această imagine este una de umplutură, adică lipsită de orice personaj principal sau secundar, totul s-a rulat rapid, vehiculul Dacia 1310, vizibil în partea stângă a respectivului individ, fiind trecut cu vederea chiar şi de utilizatorii comunităţii IMCDb. Posibil să fie un model din 1985. Stricând o întrebare unui prieten ceva mai ştiut, am aflat că vopseaua este originală. Normal, de unde bani în România?

2

3

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuăm cu o altă Dacia 1310, model din 1988 conform celor spuse de IMCDb. Unii utilizatori au afirmat că s-ar putea să fie chiar un Renault 12, datorită însemnului turbo sport de pe parbrizul din faţă, însă faptul că este filmat în România mă face să fiu oarecum sceptic. Oricum, este de apreciat viziunea regizorului de a pune în valoare acest vehicul.

6

7

8

 

 

 

 

În prima imagine este posibil să fie o Dacia 1310 sau o Dacia 1310 break. Este singura poziţie din care am reuşit să încadrez vehiculul într-un screenshot (cum priviţi la imagine, în partea dreaptă). Trecând peste limbajul onorabil prezent în cea de-a doua imagine, dacă privim în partea dreaptă, putem observa o caroserie de ARO 244 sau 243. În ultima imagine, reprezentând finalul filmului, se poate observa o altă Dacie 1310 sau 1300 în faţa casei din spatele mulţimii.

* * *

Filme străine în care apar maşini româneşti reprezintă un proiect ce îşi propune să prezinte vehiculele româneşti prezente în filmele create de regizori străini şi nu numai. Dacă ştii un film care se încadrează în această serie de articole, nu ezita să laşi un comentariu, să îmi dai un email la ciprian@pardau.ro sau să mă cauţi pe facebook.

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. mishu88

  Foarte bun articolul. Din ce-mi vine în minte, așa repede-repede: 7 seconds cu Wesley Snipes. E filmat in București. Poate l-ai văzut. Pe parcurs mă mai gândesc.

  PS: Pița aia de o mănânci LA BOMBA și mori acasă… PREA BUNĂ!!!

  1. Ciprian blogger

   Merci de recomandare. O să vizionez filmul. Dacă îţi mai aminteşti filme, te rog să completezi lista. Referitor la piţa aceea, crede-mă, eu nu am putut să o mănânc pe toată. Prea de tot, însă şi prea bună.

  1. Ciprian blogger

   Da, in The Bourne Ultimatum. Ieri l-am vazut. Zilele astea scriu despre el. Multumesc!

 2. Andrei

  Si in articolul tau anterior si in cel de aici este vorba de autoturisme DACIA si nu Renault. 100% !

  Am citit blogul unui mare calator prin lume care in Coreea de Nord a vazut o Dacie fabricata prin 1981 care circula si era una din putinile masini vazute acolo.

  In Iran Romania a exportat foarte multe autoturisme DACIA.

  Stiu un film cu actiune in Africa ( maceluri intre doua triburi-chestie reala )- unde apare un tip care curata bujiile unei Dacii.

  1. Ciprian blogger

   Am verificat din nou, iar maşinile ce apar în articolul acesta sunt Dacii. Cele din articolul anterior nu. Am aruncat o privire peste locaţiile în care s-au filmat scenele în care apar maşinile şi surpriză, acestea au avut loc în comunele Glod şi Moroieni, din judeţul Dâmboviţa.

 3. Pingback: Filme străine în care apar maşini româneşti (3)

 4. Adrian

  Am vazut tot asa intr-un film foarte apreciat in america si foarte popular dar acu nu imi mai amintesc cum se numea un Aro 243 intr-o urmarire prin padure era ceva cu armata multe arme .

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!