Filme de peste săptămână #9

scris de | marți, 5 noiembrie 2013, 21:03 | 11 comentarii

Filme văzute în ultimele trei săptămâni.

We’re the Millers (2013)
Probabil cea mai bună comedie făcută în 2013 şi văzută de mine. Jason Sudeikis face un rol superb, iar Emma Roberts arată mult mai bine decât în American Horror Story. Jennifer Aniston a îmbătrânit.

The Hangover 3 (2013)
Începutul e bunicel. Am râs mult mai puţin decât la celelalte două părţi, iar Alan şi-a cam ieşit din mână. Mişto scena cu coborârea în rapel.

Before the Devil Know You’re Dead (2007)
Montat în stilul Memento. Diplomaţia lui Philip Hoffman îmi aduce aminte de rolul din The Ides Of March, iar scena din magazinul de bijuterii face toţi banii.

Poziţia Copilului (2013)
Văzut a treia oară. Pe lângă scenele lăsate în aer, poate fi trecut ca un film românesc bun. Totuşi, se putea face mult mai mult, având în vedere regia impecabilă din Medalia de onoare.

Analyze This (1999)
Multe scene cretine pentru un film cu mafioţi italieni şi un rol slab din partea lui Robert De Niro. Îşi merită 6,6 primit pe IMDb.

How High (2001)
Comedie mediocră cu negri şi actori necunoscuţi. Înafară de scena cu arderea prietenului lor, nu am prea râs.

Campioana (1990)
Film românesc făcut în comunism şi lansat după evenimentele din 1989. Mircea Diaconu nu prea s-a împăcat cu rolul de antrenor de gimnastică, iar multe dintre replici sunt trase de păr. Pe aceeaşi temă, scurt-metrajul Rio 2016 e mult mai bun.

Kung Fu Panda (2008)
Angelina Jolie şi Dustin Hoffman au voci parcă făcute pentru animaţii. Multe scene bune, cu grafică excelentă. Am râs destul de mult.

King of California (2007)
Comedie slabă cu Michael Douglas în rolul principal. Prea multe scene filmate în casă şi prea scurte momentele în care căutarea de comori devine interesantă.

White Chicks (2004)
Mizerie groaznică. Nota patru, next!

The Terminal (2004)
Comedie bună cu Tom Hanks blocat într-un aeroport american. Accentul de rus i se potriveşte, iar povestea îl ajută mult în jucarea rolului. Mişto scena cu angajarea într-o firmă de construcţii. Merită văzut.

The Men Who Stare At Goats (2009)
Mă aşteptam la mai mult de la o comedie cu George Clooney. Se lălăie prea mult pe importanţa soldaţilor jedi şi se pierd scene care ar fi putut face filmul mai bun. Pe alocuri este şi despre jurnalism şi dedicarea pentru un subiect grozav.

Samsara (2011)
Documentar de speriat. Se prezintă multe contraste sociale şi o mare parte din viaţa asiaticilor. Sunt şi lucruri interesante: de aici am aflat că deşeurile electronice ajung să fie aruncate pe coasta Africii, de exemplu.

Turbo (2013)
Animaţie destul de bună. Să sperăm că nu se gândesc să scoată şi o continuare cum s-a întâmplat în cazul Despicable Me.

Există 11 comentarii publicate la acest articol:

 1. Intuneric

  „The Terminal” mi s-a parut o drama inteligenta.
  Din „The Men Who Stare at Goats” n-am inteles nimic; e genul de film care te face sa te indoiesti despre propria-ti capacitate de a intelege lumea inconjuratoare.
  „Turbo” nu rupe gura targului.
  Nota 4/10 (banuiesc) pentru „White Chicks” este un fel de alint. Filmul e o porcarie.
  „Kung Fu Panda” mi-a fost extrem de simpatic.
  Daca la „Hangover 3” ai ras mult mai putin decat la „Hangover 2”, intrebarea se pune firesc – ce era de ras in „Hangover 2”?
  Chiar si-asa, „Analyze This” a fost mult mai bun decat „Analyze That”.

  Concluzia?… Nu prea ma uit la filme romanesti.

  1. Ciprian blogger

   Nici eu nu văd prea multe filme româneşti; „Campioana” l-am văzut la Festivalul Internaţional de Film Toamnă la Voroneţ de săptămâna trecută, iar „Poziţia Copilului” l-am văzut la cinema, când a venit însoţit de un reprezentant din echipă şi de premiul Ursul de Aur de la Berlin. Cât despre „The Hangover 2”, ştiu doar că am râs la partea cu barca de la finalul filmului.

  1. Ciprian blogger

   Nu e prea cunoscut filmul. Ca idee, eu am aflat de el dintr-o listă de filme făcută de un japonez pe IMDb.

  1. Ciprian blogger

   Cum ziceam şi în articol, deocamdată este cea mai bună comedie a anului pe care am văzut-o eu! Să văd acum ce mai găsesc pentru articolul #10.

Tu ce părere ai despre articolul acesta? Scrie-mi mai jos și hai să începem o discuție!