Filme de peste săptămână #8

Materialele cu titlul „Filme de peste săptămână” fac parte dintr-o serie de articole cu privire la producțiile pe care le urmăresc săptămână de săptămână fie pe platformele de streaming online Netflix și HBO GO, fie pe posturile de televiziune sau pe diverse site-uri.

Killing Season (2013)
Scriitorul scenariului a reușit un scenariu decent și a mers pe o idee oarecum originală. Robert de Niro mi se pare prea bătrân pentru rolul primit, iar finalul este cam tras de păr.

Despre oameni si melci (2012)
Andi Vasluianu și Dorel Vișan fac două roluri bune, dar Monica Bârlădeanu putea mai mult. Tudor Giurgiu s-a descurcat bine și a reușit un film mai bun decât „Legături bolnăvicioase”.

Superman, Spiderman or Batman (2011)
Poate că este cel mai bun scurtmetraj pe care l-am văzut în ultimii ani. Ca termen de comparație nu găsesc acum decât „Lampa cu căciulă” din anul 2007, regizat de Radu Jude și cu un rol foarte bine jucat de Gabriel Spahiu.

Duplex (2003)
O comedie mediocră, cu Ben Stiller și Drew Barrymore în rolurile principale.

2 comentarii

  1. „Killing Season” este un rateu din toate punctele de vedere: un scenariu fără scop, doi actori de calibru (John Travolta, un fost membru al unui pluton al morții, mai degrabă caricatural decât înfricoșător; Robert de Niro, un fost ofițer de armată despre care nu știi dacă este sătul de viață în general, ori de propria viață) și un deznodământ la fel de satisfăcător precum o felație fără finalizare.

    • Scenariul mi-a plăcut pe alocuri. Este cumva diferit de celelalte filme de genul văzute până acum. La partea cu deznodământul sunt perfect de acord. Mă așteptam să moară unul dintre ei, nu să se mulțumească cu mărturisirea celui care aproape că îl omorâse în război, iar apoi să se despartă prieteni, păstrând amintirea că într-o zi era să rămână doar unul dintre ei în viață.

Ce părere ai despre acest articol?